BLOG Kruidvat

Hyaluronzuur: waarom dit ingrediënt niet mag ontbreken in je huidverzorgingsproducten

Read time: 3 minutes
Posted on: 26/09/2022

Hyaluronzuur: waarom dit ingrediënt niet mag ontbreken in je huidverzorgingsproducten

Hyaluronzuur zit steeds vaker in huidverzorgingsproducten. Maar wat is het eigenlijk en waar vind je het? Hier ontdek je wat hyaluronzuur precies is, waarom het zo goed voor je huid is en in welke producten het zit.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, ook bekend als natriumhyaluronaat, is een stof die vocht in het lichaam aantrekt en vasthoudt. Ons lichaam bevat van nature hyaluronzuur, wat is opgeslagen in de huid en het bindweefsel. Eén enkele hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Wist je dat 1 gram hyaluronzuur wel 6 liter water kan vasthouden? Het werkt dus eigenlijk als een spons die extra vocht vasthoudt.

Hyaluronzuur speelt een cruciale rol bij het hydrateren van je huid. Het is daarom niet voor niets dat je deze lichaamseigen stof steeds vaker terugziet in verzorgingsproducten voor je huid. Met name omdat de hoeveelheid hyaluronzuur, die van nature in je huid zit, afneemt naarmate je ouder wordt. Hierdoor verliest je huid vocht waardoor fijne lijntjes kunnen ontstaan en je huid droger kan worden.

Verschillende vormen hyaluronzuur

Hyaluronzuur kent verschillende vormen met elk hun eigen kracht. Wanneer je ze samenvoegt, krijg je de meest optimale hydratatie in meerdere huidlagen. In de ingrediëntenlijst van je huidverzorgingsproduct kom je vaak deze vormen van hyaluronzuur tegen:

  • De meest bekende is Sodium Hyaluronate. Het hydrateert direct, vooral in de bovenste laag van je huid. Je huidoppervlak ziet er hierdoor weer glad en fris uit.
  • Hydrolyzed Hyaluronic Acid zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie van je huid.
  • De laatste vorm is Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, hierdoor  wordt je huid gehydrateerd en het houdt de huid elastisch.  

Voor de meest optimale verzorging van je huid kies je voor een product met een combinatie van de drie vormen hyaluronzuur en andere hydraterende ingrediënten zoals provitamine B5 (panthenol) en glycerine. Hyaluronzuur voorkomt vochtverlies, glycerine hydrateert en panthenol versterkt je huidbarrière. Zo creëer je een optimale vochtbalans.

Voor welke huidtypen is hyaluronzuur geschikt?

Verschillende huidtypen hebben baat bij een verzorgingsproduct met hyaluronzuur. Zo is een goede vochtbalans bij een vette huid belangrijk, maar ook een droge huid vraagt om hydratatie. Je huid voelt dan zachter en minder trekkerig aan.

Helpt hyaluronzuur tegen rimpels?

Wanneer je ouder wordt maakt je lichaam steeds minder hyaluronzuur aan. Producten met hyaluronzuur beïnvloeden het vochtgehalte in je huidoppervlak en voorkomen dat er nog meer vocht verloren gaat. Fijne lijntjes en rimpels worden zo minder zichtbaar en je huid ziet er gladder en gezonder uit.

In welke producten zit hyaluronzuur?

Steeds meer huidverzorgende producten bevatten hyaluronzuur. Het stofje wordt toegevoegd om de hydratatie te verbeteren door het water dat van nature in je huid zit aan te trekken en vast te houden. Een kleine hoeveelheid hyaluronzuur is al voldoende om verschil te merken.

Ben je door deze blog nieuwsgierig geworden en wil je dit ingrediënt proberen? Dit zijn onze tips:

Zorg voor een optimale vochtbalans met hyaluronzuur

Wil jij je huid goed hydrateren en zo voor een optimale vochtbalans zorgen? Kies dan voor huidverzorging met hyaluronzuur. Dit lichaamseigen ingrediënt speelt een belangrijke rol bij het hydrateren van je huid. Je weet nu precies waarom en kent onze  producten met hyaluronzuur.  Direct proberen? Bestel ze dan nu in onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 13 september 2022

close

Previous

Bakkebaarden bij een vrouw weghalen: zo doe j...
close

Next

Niacinamide: wat doet vitamine B3 voor je hui...