BLOG Kruidvat

Wat is de kracht van Q10 in huidverzorgingsproducten?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 09/12/2019
Wat is de kracht van Q10 in huidverzorgingsproducten

Waarom is Q10 goed voor je huid?

Kom jij ook steeds vaker Q10 tegen in je huidverzorgingsproducten? Dan vraag je je misschien wel af wat dit precies is en wat het voor je huid doet. Lees snel door en ontdek hier het antwoord op deze vragen.

Wat is Q10?

Het co-enzym Q10 vind je in je hele lichaam. Je vindt deze vitamine-achtige stof het meest in je hart, nieren, lever en alvleesklier. Ook komt Q10 in iedere huidcel voor. De Q in de naam Q10 staat voor Quinome; een scheikundige beschrijving voor een ring atomen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat Q10 meerdere voordelen heeft:

• Q10 vermindert de kans op ontstekingen.
• Q10 verkleint het risico op hartziekten.
• Q10 bestrijdt bloedend tandvlees en tandvleesontsteking.
• Q10 verbetert je hersenprestaties en geheugen.
• Q10 heeft een gunstig effect op je weerstand en bloeddruk.

Daarnaast is Q10 ook een antioxidant dat je lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Deze schadelijke stoffen kunnen ziektes veroorzaken. Gelukkig kan een antioxidant deze vrije radicalen neutraliseren en zo het gevaar wegnemen.

Wat doet Q10 voor je huid?

Je vindt Q10 in steeds meer huidverzorgingsproducten. Dit is vooral te danken aan het feit dat Q10 als een antioxidant werkt. Q10 rekent namelijk af met de vrije radicalen die je huidcellen beschadigen en zo je huid verouderen. Q10 gaat dus huidveroudering tegen. Omdat de hoeveelheid Q10 in je huid afneemt wanneer je ouder wordt, is het goed om dan huidverzorgingsproducten met Q10 te gebruiken.

sfeerafbeelding - Nivea Q10 - Wat is de kracht van Q10 in huidverzorgingsproducten

Probeer Nivea Q10 Power

De producten van Nivea Q10 Power bevatten het 100% huideigen ingrediënt Q10. Ze vullen daarmee de voorraad van deze stof in je huid aan en helpen zo rimpels te voorkomen.

Nieuw in deze lijn is Nivea Q10 Power +Extra Voedend. De krachtige dagcrème, nachtcrème en olie voeden je droge tot zeer droge huid 24 uur lang intensief. Je huid ziet er weer stralend en gezond uit. De anti-rimpelformule combineert de natuurlijke kracht van Q10 met verzachtende arganolie.

De Nivea Q10 Power +Extra Voedend Olie is het stralende middelpunt van de nieuwe lijn. Je stemt deze precies af op de individuele behoefte van je huid. De olie geeft je huid een extra boost. Breng één druppel direct op je huid aan voordat je de dagcrème gebruikt en ga voor een mooie glans. Wil je een extra diep voedende werking? Breng dan twee druppels aan voordat je je nachtcrème aanbrengt. Met drie druppels op je huid creëer je een intensief voedend masker.

Probeer het nu zelf en bestel de olie en andere producten uit deze lijn nu in onze webshop!

close

Previous

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype...
close

Next

Een verwarmd scheermesje? Ontdek hier waarom ...