Kruidvat Blog

De 6 voordelen van een huidverzorgingsproduct met retinol

Olaz_Header

Wat doet retinol voor je huid?

Droom jij ook van een jonger uitziende huid? Dan ben je in je zoektocht naar het perfecte huidverzorgingsproduct vast wel producten met retinol tegengekomen. Maar wat doet dit ingrediënt eigenlijk voor je huid? Hier ontdek je de zes voordelen.

Wat is retinol?

Retinol is een vorm van vitamine A. Het stimuleert een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Hierdoor verbetert je huidstructuur.

Het is goed om te weten dat je retinol niet moet verwarren met tretinoïne, ook wel retinolzuur of vitamine A-zuur genoemd. Producten met dit ingrediënt zijn vaak erg heftig en worden alleen door artsen op recept voorgeschreven voor mensen met acne. Deze producten hebben vaak als positieve bijwerking dat de huid er mooier en jonger uit gaat zien.

Retinol heeft eigenlijk dezelfde werking, maar is een mildere variant. Voor je huid is het daarom beter om dit te gebruiken. Huidverzorgingsproducten met retinol zijn gewoon vrij verkrijgbaar.

De voordelen van retinol

Je huid heeft veel baat bij verzorgingsproducten met retinol. En wel om deze redenen:

  • Retinol beïnvloedt je huidcellen en geeft als het ware aan de cellen door dat ze zich jonger moeten gedragen. Hierdoor ziet je huid er jonger uit.
  • Retinol helpt effectief bij het verminderen van acne, puistjes en eczeem.
  • Retinol helpt rimpels bestrijden en stimuleert de productie van het huideigen collageen.
  • Retinol verbetert de structuur van grove poriën.
  • Retinol vervaagt pigmentvlekken.
  • Als antioxidant gaat retinol de negatieve werking van schadelijke vrije radicalen tegen.

Gebruik retinol alleen ’s nachts

Retinol heeft één nadeel: de werking ervan vermindert onder invloed van (zon)licht. Het is daarom het beste om huidverzorging met retinol ’s avonds aan te brengen. Als je slaapt, herstelt je huid en vindt er een intensieve celvernieuwing plaats. De retinol doet dan ook het beste zijn werk.

Olaz heeft een nieuwe lijn met huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld is voor de nacht. Retinol24 combineert vitamine B3 met het retinoïdecomplex van Olaz. De producten hydrateren je huid en verbeteren de gladheid, helderheid en stevigheid. Ze zijn ontworpen zonder kunstmatige kleurstoffen, parfums en oliën en geschikt voor dagelijks gebruik.

Probeer ze nu zelf en bestel ze in onze webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Welke dagcrème helpt tegen acne?
close

Next Article

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor...