BLOG Kruidvat

Je gezicht twee keer per dag reinigen? Dit is waarom dat beter is

Header_ Je gezicht twee keer per dag reinigen Dit is waarom dat beter is

Waarom moet je je gezicht ’s morgens én ’s avonds reinigen?

Haal jij ’s avonds ook alle make-up van je gezicht en reinig je je huid goed? We zijn trots op je! Maar wist je dat het ook goed is om je huid ’s ochtends te reinigen? Voor een gezonde huid is twee keer per dag reinigen het beste. Hier ontdek je waarom.

Waarom moet je je gezicht ‘s ochtends reinigen?

‘s Nachts doet je huid zijn best om te herstellen, alle afvalstoffen worden dan naar de oppervlakte gebracht en er blijven dode huidcellen achter. Door je gezicht ’s morgens te reinigen verwijder je deze afvalstoffen en dode huidcellen. Het is belangrijk om je huid eerst te reinigen en dan pas een dagcrème of een ander gezichtsverzorgingsproduct te gebruiken. Door eerst te reinigen neemt je huid namelijk beter de werkzame stoffen uit een dagcrème op.

Waarom moet je je gezicht ‘s avonds reinigen?

As je ’s avonds moe bent, is je make-up eraf halen wel het laatste waar je nog zin in hebt. Je bed is al zo dichtbij en het is verleidelijk om te gaan slapen met je make-up nog op je gezicht. Maar met make-up op slapen is onverstandig. Hierdoor raken je poriën verstopt en krijg je een doffe huid met onzuiverheden. Daarnaast geef je je huid niet de kans om te ademen waardoor het verouderingsproces versnelt en er eerder fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Het is dus belangrijk je gezicht te reinigen en je make-up te verwijderen voordat je gaat slapen.

Maar ook wanneer je geen make-up draagt is het belangrijk om je gezicht te reinigen. Gedurende de dag heeft je huid nogal wat te verduren. Je huid wordt de hele dag blootgesteld aan vuil zoals bacteriën, uitlaatgassen, zon, zweet en talg. Dit laagje vuil gaat niet van je huid af door alleen water te gebruiken, en een goede reinigingsroutine is dan ook een must.

Kun je je gezicht ook te vaak reinigen?

Voelt je huid na het reinigen trekkerig en droog aan en ben je bang dat je je huid te vaak reinigt? Dan kunnen we je geruststellen. Twee keer per dag je huid reinigen is echt niet te veel. Als je huid na het reinigen begint te trekken, gebruik je waarschijnlijk een reinigingsproduct dat niet bij je huid past. Kies daarom altijd voor een reiniger die bij je huid en wensen past .

Als je vaker dan twee keer per dag je gezichtshuid schoonmaakt, kan je je huid en haar natuurlijke beschermlaag wel beschadigen. Reinig je huid daarom alleen in de ochtend en in de avond en niet vaker.

Wat is de beste gezichtsreiniger?

Er zijn heel veel reinigers voor je gezicht te koop. Wij vinden het fijn om eerst een reinigingsmelk en daarna een tonic te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor de Olaz Cleanse Make-up Oplossende Reinigingsmelk . Deze reinigingsmelk voedt en verzacht je huid. Gebruik daarna de frisse en lichte Olaz Cleanse Refresh & Glow Reinigingstonic om de laatste restjes onzuiverheden en make-up te verwijderen.

Slaap je niet thuis? Dan is het handig om gezichtsreinigingsdoekjes bij je te hebben. De Olaz Daily Facials Gezichtsreinigingsdoekjes hebben een zacht reinigende textuur. Dankzij de meer dan 3.000 exfoliërende zachte vezelcellen egaliseren en verzachten ze je huid.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

6 redenen waarom je je huid moet scrubben
close

Next

5 tips voor een gladde, egale huid