Kruidvat Blog

Hyaluronzuur: wat is het en wat doet het voor je huid

Een krachtpatser voor je huid

Hyaluronzuur zit steeds vaker in huidverzorgingsproducten. En terecht, want het is onmisbaar voor een gezonde, optimaal functionerende huid. Maar wat is het eigenlijk, en waar vind je het? Hier ontdek je wat hyaluronzuur precies is, waarom het zo goed voor je is en in welke producten het zit.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk molecuul die van nature door je lichaam wordt geproduceerd. Simpel gezegd is hyaluronzuur de manier voor ons lichaam om de huid zacht te houden. Hyaluronzuur kan namelijk tot 1000 keer zijn gewicht in water opnemen waardoor de huidcellen gehydrateerd blijven. Het is hierdoor een belangrijk ingrediënt om je huid er jong uit te laten zien en fijne lijntjes glad te strijken.

Rond je 25e verjaardag wordt de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur in je opperhuid geleidelijk minder. Hierdoor wordt je huid minder elastisch, ontstaan fijne lijntjes en rimpels en verlies je volume in je gezicht. Tijd om je huid een handje te helpen, dus!

Wat zijn de voordelen van hyaluronzuur?

Hyaluronzuur zorgt voor voldoende vocht in je huid en houdt het daar. Hyaluronzuur is dus een soort huideigen vulstof. Het helpt je huid ‘kreukvrij’ te houden. Het versterkt ook de buitenste huidlagen. Hierdoor zie je er jonger uit en voelt je huid gladder aan. Maar hyaluronzuur heeft nog meer voordelen.

Dit stofje heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het je huid beschermt tegen schade door vrije radicalen. Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat je huid haar glans en elasticiteit behoudt, en de antibacteriële eigenschappen bevorderen wondgenezing. Al met al is hyaluronzuur dus een krachtpatser voor je huid!

Producten met hyaluronzuur

L’Oréal heeft verschillende verzorgingsproducten die hyaluronzuur bevatten. Deze producten geven je huid volume, hydrateren intens en verminderen rimpels zichtbaar. Ontdek ze hier, zodat jij dit power ingrediënt ook snel in je bezit hebt!

Volumegevende gezichtsreiniging met hyaluronzuur

Het nieuwe volumegevend micellair water van L’Oréal Paris hydrateert en verzacht je huid en verwijdert make-up. Dag na dag voelt je huid zacht en voller door hydratatie. Gebruik het micellair water in de ochtend en avond als eerste stap van je anti-aging huidverzorgingsroutine.

De complete huidreinigingslijn van Revitalift bestaat uit micellair water, een gelwash en toner.

De hyaluronzuur krachtpatser: het serum

In het L’Oréal Paris Revitalift Filler 1,5% Hyaluronzuurserum zit maar liefst 1,5% hyaluronzuur, de hoogste concentratie hyaluronzuur van alle L’Oréal Paris serums. Het hyaluronzuur in het krachtige anti-rimpel serum zorgt voor zichtbaar minder rimpels*. Je ziet direct dat je huid intens gehydrateerd is en gladder lijkt. Na één week gebruik hervindt je huid haar veerkracht en lijkt je huid steviger.

De perfecte match: concealer en oogcrème in 1

Met de L’Oréal Paris True Match concealer en oogcrème in 1 heb je een frisse blik in een handomdraai. De met hyaluronzuur verrijkte concealer verzorgt én egaliseert: een True Match.

Naast dat de concealer subtiel oneffenheden, wallen en donkere kringen verbergt voor een frisse blik, bevat hij ook kenmerken van een oogcrème. De formule is namelijk verrijkt met hydraterend hyaluronzuur. Daarnaast vermindert de concealer de zichtbaarheid van fijne lijntjes**.

*Klinische score – 53 vrouwen. ***Klinisch bewezen, een cosmetische studie onder 43 vrouwen na 8 weken

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De 6 voordelen van een huidverzorgingsproduct...
close

Next

Mooie krullen zonder pluis