BLOG Kruidvat

Kalknagels? Zo kom je ervan af!

Kalknagels zijn niet echt een lust voor het oog. Bovendien kunnen ze diverse klachten veroorzaken zoals pijn. Ontdek alles wat je moet weten over kalknagels én wat je ertegen kunt doen!

Wat zijn kalknagels?

Door de benaming ‘kalknagels’ verwacht je dat het iets te maken heeft met kalk. Toch is dit niet het geval. Kalknagels worden ook wel ‘schimmelnagels’ genoemd. Je nagel is namelijk aangetast door een schimmelinfectie. Een schimmel die normaliter op je lichaam leeft, is de nagel binnengedrongen. Op je huid leven allerlei schimmels en bacteriën, die geen probleem hoeven te veroorzaken als ze oppervlakkig op je huid blijven. Maar komt de schimmel in je nagel, dan wordt deze brokkelig. De kleur van je nagel kan bruin, geel of groen worden. Daarnaast wordt de nagel soms dikker en ontstaan er schilfers onder.

Hoe kun je de kans op kalknagels verkleinen?

Het beste is natuurlijk om kalknagels te voorkomen. Met deze handige tips kun je de kans hierop verkleinen.

1.     Draag slippers in gezamenlijke ruimtes.
Kalknagels zijn niet besmettelijk, maar de schimmel die kalknagels veroorzaakt is dat wel. Deze kan loskomen door de schilfers onder de nagels.
2.     Droog je voeten af na het douchen.
3.     Draag dagelijks schone en katoenen sokken.
4.     Draag ventilerende schoenen.
5.     Reinig voetverzorgingsproducten na gebruik en deel ze niet met anderen.

Kalknagel behandelen

Er zijn diverse manieren om kalknagels te behandelen. Welke behandeling effect heeft, verschilt per persoon en is ook afhankelijk van de oorzaak van de infectie. Ontdek de verschillende manieren om kalknagels te behandelen.

Medische pedicure

Een pedicure maakt de nagel dunner om te stimuleren dat de schimmel uit de kalknagel komt. Een medische pedicure kun je alleen doen bij een pedicure, die hierin is gespecialiseerd.

Laserbehandeling

Bij een laserbehandeling wordt de nagelplaat behandeld door de hitte van een laser. Deze hitte is net hoog genoeg om de schimmels te kunnen doden, zonder een negatief effect te hebben op de nagels. De behandeling richt zich op de kalknagel en de omliggende nagels om te voorkomen dat de schimmel zich uitspreidt over de gezonde nagels.

Antischimmelkuur

De huisarts kan een antischimmelkuur voorschrijven. Deze kuur werkt van binnenuit en pakt de hele nagel aan. De nagels die niet aangetast zijn, worden beschermd door de kuur.

Combinatietherapie

Bij een combinatietherapie worden verschillende behandelmethodes tegelijkertijd uitgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat je kalknagel sneller is verholpen. Samen met je huisarts kun je bespreken welke behandelingen het meest geschikt zijn voor jou.

Kalknagelproducten

Er zijn diverse producten verkrijgbaar tegen kalknagels, zoals kalknagelgel, een kalknagelpen en kalknagellak. Deze producten breng je op het oppervlak van de nagel aan en zijn vooral effectief als de schimmelnagel in een beginnend stadium is. Onderstaande kalknagelproducten kun je zelf uitproberen!

Wartner Kalknagelbehandeling 4in*

Wartner Kalknagelgel is een 4-in-1 formule die effectief is tegen kalknagels, hydrateert en het nagelherstel versterkt zonder nagelbeschadiging. De gel vermindert verkleuring en voorkomt verspreiding van de kalknagel. Het gebruik is bestemd voor de behandeling van lichte tot middelmatige kalk- en schimmelnagels.

Excilor Kalknagel behandeling *

Excilor Kalknagelgel dringt je nagel binnen en werkt snel om verdere groei van de schimmelinfectie te voorkomen. De gel helpt ook om de aangetaste nagelstructuur te herstellen. Dit verbetert de uitstraling van je nagel en bevat speciale nagelverzorgende lipiden en biotine. De combinatie verzacht, hydrateert en voedt de nagelplaat.

Kruidvat Kalknagelbehandeling Pen *

Ook met de Kruidvat Kalknagelpen kun je kalk- en schimmelnagels behandelen. De pen is makkelijk en hygiënisch in gebruik door de speciaal ontwikkelde applicator, die niet uitdroogt en in een handomdraai de juiste dosering geeft.

Mycosan Kalknagelbehandeling *

De Mycosan Kalknagel Behandelset is effectief tegen schimmels die kalknagels veroorzaken.

De kalknagelbehandeling heeft een effectieve werking. Deze dringt door in je nagel en herstelt de natuurlijke staat. Ook voorkomt de behandeling (her-)besmetting door de vorming van een beschermend laagje.

* Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing  Let op: sommige producten kunnen niet door kinderen worden gebruikt. Kijk in de bijsluiter voor welke leeftijd het product geschikt is.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Kriebelhoest of vastzittende hoest: dit is he...
close

Next

Belang van een goede spijsvertering