BLOG Kruidvat

Wenkbrauwen epileren of waxen?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 20/10/2020
wenkbrauwen epileren of waxen

Epileren of waxen, wat past bij jou?

Je wenkbrauwen hebben een enorme impact op je look. Zelfs al draag je helemaal geen make-up, als je je wenkbrauwen mooi ‘in shape’ hebt, zie je er al goed uit. Maar kun je beter epileren, waxen of ga je voor epileren met draad ? We vertellen je er alles over.

Verdwaalde haartjes

Om je wenkbrauwen in een mooie vorm te krijgen moet je de ‘verdwaalde’ haartjes die onder of boven de wenkbrauw (buiten de vorm) groeien, verwijderen. Dat kun je zelf doen of laten doen, op verschillende manieren:

1. Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren kan je makkelijk zelf met een pincet. Het is een goede manier als je gevoelig bent voor wax of je laten epileren met draad pijnlijk vindt. Het is bovendien een goedkope manier. Om het resultaat van het epileren natuurlijk te houden, moet je alleen verdwaalde haartjes boven en onder de wenkbrauw weghalen. Trek de haartjes uit met de haargroeirichting mee.

wenkbrauwen waxen

Tip: Epileren direct na het douchen is minder pijnlijk. De haarfollikels staan dan namelijk open door de warmte van de douche en de haartjes zijn zachter. Dat werkt een stuk makkelijker. Voordelen epileren: Je doet het makkelijk thuis en het is goedkoop. Nadelen epileren: Ben je te enthousiast dan epileer je snel te veel. Het resultaat blijft bovendien niet zo lang als bij waxen of epileren met draad.

2. Wenkbrauwen waxen

Waxen geeft een mooi resultaat met scherpe, geraffineerde wenkbrauwen. Je kunt dit zelf thuis doen, bijvoorbeeld met een handige fixing spray. Waxen is vooral aan te bevelen als je dikke wenkbrauwhaartjes hebt. De haartjes die na het waxen teruggroeien blijven namelijk zacht. Voordelen waxen: Het resultaat blijft lang en de haartjes die teruggroeien zijn zacht. Nadelen waxen: Als je een gevoelige huid hebt, kan je hier waarschijnlijk niet goed tegen. En je huid is even rood na het waxen.

3. Epileren met draad

Wil je echt superscherpe wenkbrauwen, dan kun je je het best laten epileren met draad. Bij deze methode worden de haartjes met een stuk draad verwijderd, waarbij zelfs de kleinste (dons)haartjes meekomen. De resultaten zijn mooier dan die van waxen en epileren én blijven langer. Voordelen epileren met draad: Je krijgt het mooiste resultaat. Nadelen epileren met draad: Het is duurder (je moet het laten doen) en het kost meer tijd dan waxen en epileren. Het kan bovendien pijnlijk zijn.

Welke pincet kun je het beste gebruiken voor het epileren?

Ga je zelf epileren dan heb je in ieder geval een goede pincet nodig. Er zijn verschillende soorten en het verschil zit ‘m in de ‘bek’. Klinkt wat oneerbiedig, maar zo heet hij nu eenmaal. Recht pincet De rechte pincet wordt veel gebruikt en vinden veel mensen erg handig.

wenkbrauwen epileren met touw

De schuine pincet is vooral handig als je kleine haartjes weg wilt halen. Puntpincet Met dit puntpincet kan je heel precies werken. De automatische pincet is vooral handig omdat hij de snelle, trekkende beweging voor je maakt. Je ziet deze vaak bij de schoonheidsspecialiste. Meer weten over vormen wenkbrauwen? Hier vind je alles over de beste vorm wenkbrauwen voor jouw gezicht. Meer weten over het bijtekenen van je wenkbrauwen? Hier vind je alles over het tekenen van je wenkbrauwen met een potlood, gel of poeder.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De ultieme finishing touch: make-up fixing sp...
close

Next

Wenkbrauwen tekenen, zo doe je dat