BLOG Kruidvat

Wat is de beste eyeliner voor jou?

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 06/06/2019

Zo vind je de eyeliner die bij jou past!

Kan jij ook niet zonder een fijne eyeliner? Droom je ervan om het perfecte lijntje te trekken? Dan is het belangrijk om te weten welke eyeliner het beste bij je past. Er zijn zoveel verschillende soorten dat het vaak lastig is om je perfecte match te vinden. Daarom leggen wij je hier uit waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar dé perfecte eyeliner. Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier het hele eyeliner assortiment in de webshop!

Onze tip: Met de Bourjois Eye Catching Felt Tip 001 Eyeliner creëer je makkelijk de perfecte cat-eye look. Met behulp van de aan één kant vlakke punt stempel je gemakkelijk een perfecte wing. De eyeliner heeft een intens zwarte kleur die niet vervaagt.

De geschiedenis van de eyeliner

De eyeliner is helemaal van nu, maar duizenden jaren geleden werd dit make-upproduct ook al door veel vrouwen én mannen gebruikt om hun oogcontouren mooier te maken. Je hebt vast wel eens die mooie Egyptische farao’s en goden gezien met prachtig omlijnde ogen. Ze omlijnden hun ogen met kohl (een mengsel van roet en andere ingrediënten) om zich te beschermen tegen ‘het boze oog’. Daarnaast beschermde de kohl hun ogen tegen de felle zon en woestijnwind. Toen de Europeanen aan het begin van de 20e eeuw kennismaakten met het oude Egypte, ontdekten zij ook de eyeliner.

Wat is een eyeliner?

Aan het begin van de 20e eeuw droegen steeds meer Europese vrouwen in het openbaar make-up. Het gebruik van eyeliner werd dan ook snel heel populair. Naast de mascara, is de eyeliner één van de meeste gebruikte make-upproducten.
Je gebruikt een eyeliner om je ogen (deels) te omlijnen en meer aandacht naar ze te trekken. Je ogen vallen zo meer op en je kunt ze zelfs groter of kleiner laten lijken. Door te spelen met verschillende kleuren eyeliner laat je ook de kleur van je ogen meer spreken. Er zijn veel verschillende soorten eyeliners verkrijgbaar, er is dus altijd wel een eyeliner die bij jou past!

Welke soorten eyeliner zijn er?

Er zijn verschillende soorten eyeliner, elk met een ander effect. Dit zijn de meest verkochte soorten eyeliner:

  • Het (kohl) potlood is de bekendste eyeliner. Hiermee teken je makkelijk een lijn net boven of onder je oog. Ook kun je met een oogpotlood makkelijk je binnenste oogrand inkleuren. Wordt de punt bot? Dan slijp je hem met een speciale puntenslijper makkelijk weer scherp. Ze zijn perfect als eerste eyeliner, maar er is wel een belangrijk verschil tussen harde en zachte oogpotloden. De zachtere variant is makkelijk aan te brengen, maar vervaagt ook snel. Het hardere potlood geeft moeilijk kleur af, maar hiermee maak je wel makkelijk een strakke lijn en de kleur blijft lang mooi.
  • Heb je een vaste hand? Dat komt goed uit als je een vloeibare eyeliner gebruikt. Deze eyeliner zit vaak in een klein flesje. De kwast of stift zuigt de eyeliner op. Nadeel: je ziet elk minuscuul foutje en je hebt dus echt een vaste hand nodig om deze eyeliner netjes aan te brengen. Maar als je dit goed in de vingers hebt, is het een must-have. Je bepaalt hiermee namelijk zelf de dikte van het lijntje en als de eyeliner droog is, blijft deze lang mooi.
  • Je hebt ook een eyeliner in een potje. Dit noem je een gel of cream eyeliner. Deze breng je aan met een dun kwastje. De textuur droogt wat langzamer, maar dat geeft je wel de tijd om de lijn wat te vervagen. Met enige oefening heb je zo een prachtig resultaat. Perfect voor het creëren van bijvoorbeeld smokey eyes. Helaas is deze eyeliner minder geschikt voor het maken van een strak lijntje rondom je ogen.

Tip: Wil je de perfecte wing creëren? Kies dan voor een speciale eyeliner met een stempelapplicator. Hiermee stempel je in een handomdraai de perfecte wing.

Welke eyeliner past bij jouw ogen?

Welke eyeliner je kiest, hangt af van welke soort je fijn vindt en wat bij je ogen past. De vorm en plek van je ogen bepaalt namelijk wat voor lijntje je het beste kan zetten:

  • Staan je ogen dicht bij elkaar? Begin dan pas halverwege je wimperrand met het aanbrengen van je eyeliner en trek de lijn iets voorbij het einde van je ogen en omhoog. Staan je ogen juist verder uit elkaar? Dan begin je wel al aan het begin van je wimperrand.
  • Hebben je ogen een wat rondere vorm? Breng dan langs je bovenste wimperrand eyeliner aan en begin in je ooghoek met een dunne lijn. Trek deze door naar de buitenkant en maak de lijn steeds iets dikker. Maak je lijntje af met een flinke wing.
  • Heb je amandelvormige ogen? Dan heb je het heel makkelijk: alle eyeliners en lijntjes staan jou.
  • Als je overhangende ogen hebt, is je ooglid vaak niet goed te zien. Je mag dan best een wat dikkere laag eyeliner aanbrengen. Als je ogen iets afhangen, kun je het beste een hoge wing maken. De buitenkant van je oog lijkt zo iets hoger.
  • Wil je je ogen groter laten lijken? Breng de eyeliner dan aan de buitenkant van je wimperrand aan en kies voor een donkere kleur. Een donkere kleur eyeliner aan de binnenkant laat je ogen juist kleiner lijken. Ga je liever voor een lichtere eyeliner? Dan lijken je ogen juist groter als je deze aan de binnenkant aanbrengt.

Benieuwd naar het hele eyeliner assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hoelang gaat mascara mee?
close

Next

Dit is waarom een primer onder je oogschaduw ...