BLOG Kruidvat

Waarom is zilvershampoo paars?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 04/03/2019
header zilvershampoo

Blond, grijs of highlights? Go purple!

Heb je blond haar, grijs haar of highlights? Dan loop je het risico dat je haar een gele gloed krijgt. Vaak wordt je dan aangeraden om een zilvershampoo te gebruiken. Maar waarom eigenlijk? En waarom is deze zilvershampoo paars? Hier ontdek je alles over deze magische shampoo.

Onze tip: De formule bevat paarse pigmenten, en vermindert de ongewenste gele en oranje ondertonen in het haar. Geef je haar weer een frisse kleur!

Waarom krijg je een gele gloed in je haar?

Grijs haar bevat weinig pigment. Hierdoor zijn de kleuren die je haar opneemt goed te zien en krijgt je haar snel een gelige gloed. Je haar krijgt deze gloed bijvoorbeeld door:

  • Zonlicht. De zon licht je haar op waardoor er warme pigmenten in je haar achterblijven.
  • Chloor. Chloor veroorzaakt een gelige en soms zelfs groenige gloed. Spoel je haar daarom na het zwemmen goed uit.
  • Roken. Door de nicotine kan je haar gelig worden.

Ook mensen met geblondeerd haar en highlights hebben last van deze gelige gloed. Een tijdje na het verven van je haar komen je eigen, warmere pigmenten terug en krijgt je haar een gele gloed. Gelukkig is er voor alle vrouwen met blond haar, grijs haar of highlights een redder in nood: zilvershampoo!

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is een paarse shampoo. Deze kleurt neutraliseert de gele gloed in je haar. In het kleurenwiel staat paars namelijk recht tegenover geel. Tegenovergestelde kleuren neutraliseren elkaar. Daarom heeft deze shampoo een opvallende paarse kleur. Zilvershampoo haalt de warme tinten uit je haar en laat de koelere blonde en grijze tinten terugkomen.

Sfeerbeeld zilvershampoo

Is zilvershampoo slecht voor je haar?

Nee, zilvershampoo is niet slecht voor jaar. De belangrijkste ingrediënten in zilvershampoo zijn paarspigmenten om je haarkleur te corrigeren en sulfaten om je haar te reinigen. Soms worden hier nog verzorgende ingrediënten aan toegevoegd, maar dit gebeurt lang niet altijd. Zilvershampoo kan je haar daarom uitdrogen en stug laten aanvoelen. Gebruik daarom na de zilvershampoo een conditioner.

Gebruik je regelmatig zilvershampoo? Verwen je haar dan af en toe met een hydraterend haarmasker om je lokken gezond te houden.

Go purple!

Overtuigd van de kracht van zilvershampoo? Gebruik dan L’Oréal Paris Elvive Color-Vive Purple voor je blonde haar, grijze haar of haar met highlights. De formule bevat paarse pigmenten en vermindert zo de ongewenste gele ondertonen in je haar. Daarnaast bevat de formule verzorgende ingrediënten. Gebruik naast de shampoo ook de conditioner voor een verzorgde, frisse kleur.

Tip: Voor een optimaal kleurresultaat gebruik je Elvive Color-Vive voor kleurperfectie en Elvive Color-Vive Purple voor kleurcorrectie.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

4 redenen om te kiezen voor textiel van bambo...
close

Next

Beauty Masters