BLOG Kruidvat

Een haarmasker gebruiken? Ontdek hier wat het voor je haar doet

Header_ Een haarmasker gebruiken Ontdek hier wat het voor je haar doet

Hoe en wanneer gebruik je een haarmasker?

Kan jouw haar wel een boost gebruiken? Hangt het als een droog bosje stro langs je hoofd en hebben je lokken het soms zwaar te verduren? Verwen ze dan regelmatig met een haarmasker. Hier vertellen we je over de voordelen voor je haar en hoe je het precies gebruikt.

Waarom is het goed om een haarmasker te gebruiken?

Je kan natuurlijk alleen een haarmasker gebruiken als je haar daar om vraagt, maar het is ook goed om een of twee keer in de maand een beautymomentje in te plannen en je haar zo regelmatig te verwennen. Een maskertje voedt je haar namelijk intensief en helpt daarmee bij beschadigd, droog of dof haar.

Je lokken worden namelijk dagelijks blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan zonlicht, wind, water en vuil. Het kan dus zeker geen kwaad om je haar regelmatig even te verwennen. Je zal merken dat je haar meer gaat stralen en glanzen.

Doet een conditioner niet hetzelfde als een haarmasker?

Gebruik jij na je shampoo altijd een conditioner? Heel goed! Maar een conditioner doet niet hetzelfde als een masker. Een haarmasker bevat namelijk minder water en de werkzame stoffen zijn daarom geconcentreerder dan in een conditioner. Daarnaast bevat een masker ook meer voedingsstoffen.

Hoe breng je een haarmasker aan?

Een masker in je haar aanbrengen is heel simpel. Sommige maskertjes breng je aan op nat haar, andere op (handdoek)droog haar.

Sfeerbeeld- Een haarmasker gebruiken Ontdek hier wat het voor je haar doet

Op nat haar:

  • Was je haar met shampoo.
  • Smeer het masker in de lengtes van je haar en wrijf het in de punten. Voorkom dat je het masker op je hoofdhuid smeert, hier wordt ze erg vet van.
  • Laat het masker enkele minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat het je haar extra voedt en verzorgt.
  • Spoel het masker goed uit.

Tip: Heb je weinig tijd en wil je je haar snel een boost geven? Gebruik dan het Kruidvat Keratin Hair Repair 1 Minuut Haarmasker.

Op (handdoek)droog haar:

  • Was je haar met shampoo.
  • Maak je haar na het douchen handdoekdroog.
  • Smeer het masker in de lengtes van je haar en wrijf het in de punten. Voorkom dat je het masker op je hoofdhuid smeert, hier wordt ze erg vet van.
  • Wikkel je haar in een handdoek. Door de warmte doet het haarmasker dan nog beter zijn werk.
  • Laat het masker 5 minuten intrekken. Dit zorgt ervoor dat het je haar extra voedt en verzorgt.
  • Spoel het masker goed uit. Gebruik je een leave-in haarmasker? Dan is uitspoelen niet nodig.

Wat doet een masker voor je haar?

Heb je je haar verwend met een maskertje? Dan zal je merken dat je lokken gladder aanvoelen en meer glanzen. Dit komt omdat er een laagje op je haar is aangebracht. Dit laagje laat je haar glanzen en beschermt het tegen invloeden van buitenaf. Droog en style je je haar regelmatig met stylingtools? Of verf je het regelmatig? Dan is het zeker geen overbodige luxe om regelmatig een haarmasker te gebruiken.

Hoe vaak gebruik je een haarmasker?

Het is niet nodig om na elke wasbeurt een haarmasker te gebruiken. Een conditioner is dan geschikter. Als je haar veel blootgesteld wordt aan de warmte van stylingtools en invloeden van buitenaf, is het verstandig om twee keer per maand een haarmasker te gebruiken. In de zomer raden we zelfs één keer per week aan. Je haar heeft het dan namelijk zwaar door het zonlicht en chloor- en zeewater. Neem op vakantie daarom ook altijd een paar haarmaskertjes mee in je koffer.

Ben jij benieuwd naar ons hele haarverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

De 5 meest gemaakte fouten bij het verven van...
close

Next

3 easy & quick hairstyles