BLOG Kruidvat

Neem afscheid van die gele gloed in je haar

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 15/06/2018
Guhl zilver tegen gele gloed

Waarom wordt je grijze of geblondeerde haar geel?

Een gele gloed is soms mooi, maar niet in je haar. Heb je geblondeerd of grijs haar? Dan heb je kans dat je haar een gelige gloed krijgt. Help! Gelukkig zijn er redders in nood die je haar weer laten stralen. Lees hier hoe die gele gloed ontstaat en hoe je er vanaf komt.

De oorzaken van een gelige gloed in je haar

Geblondeerd haar is net na het verven vaak prachtig van kleur, maar na een tijdje komt de gelige gloed er doorheen. Dit komt doordat je eigen, warmere pigmenten weer terugkomen. Als je de haarverf te kort in je haar laat zitten, kan er ook een gelige gloed ontstaan. De kleuring pakt namelijk eerst de koele tinten in je haar en pas daarna de warme tinten.

Grijs of wit haar bevat bijna geen pigment. Hierdoor zijn de kleuren die je haar opneemt goed zichtbaar. Grijs haar krijgt daardoor snel een gele gloed.

Een gele gloed in je haar kan verschillende oorzaken hebben:

  • Voeding;
  • Medicijngebruik;
  • Roken;
  • Zonlicht;
  • Haarverzorgingsproducten;
  • Zwemmen in water met chloor.

De redder in nood

Gelukkig is er een makkelijk oplossing: zilvershampoo. De paarse shampoo bevat koele elementen. Deze verdrijven als het ware de warme pigmenten in je haar die de vergeling veroorzaken. Wist je dat zilvershampoo eigenlijk bedoeld is voor grijs haar? Het geeft grijs haar een mooie zilveren gloed.

Guhl Zilver Glans & Verzorging lijn

De Zilver Glans & Verzorging lijn van Guhl bevat het unieke Zilver-Verzorging-Complex en de plant noni. Je haar krijgt weer 100% stralende glans en de geelheid vermindert zichtbaar.

Guhl heeft de Zilver & Vitaliteit shampoo ontwikkeld. Deze maakt je haar zacht en geeft je lokken een zilveren glans. En dat zonder ze te verzwaren. Gebruik daarnaast het Guhl Zilver & Vitaliteit Anti-Geel Haarmasker om afscheid te nemen van die gele gloed in je haar.

Tip: Wil je je kleur een boost geven? Gebruik dan de Guhl Color 98 Zilverblond Foaming Mousse. De mousse is geschikt voor grijs en wit tot lichtblond haar. Het geeft je haar volume, maakt de styling makkelijk en geeft een prachtig kleuraccent.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Jouw foundation fit
close

Next

Deze fantastische nagellooks ken je nog niet!