BLOG Kruidvat

Q&A: meest gestelde vragen over je haar kleuren

Read time: 2 minutes
Posted on: 13/07/2018
Haar verven meest gestelde vragen

Het antwoord op al je vragen over haarkleuring

Welke haarverf dekt je grijze haar het beste? Is er ook speciale haarkleuring voor mannen? Op deze en nog veel meer vragen over het verven van je haar vind je hier het antwoord.

Wat is het verschil tussen een permanente en semi-permanente haarkleuring?

Als je je natuurlijke haar subtiel iets intenser wil maken (een halve tot één tint), is een semi-permanente kleuring de beste optie. Als je een grotere verandering wil (twee of meer tinten donkerder of lichter dan je natuurlijke haarkleur), kies je voor een permanente kleuring.

Moet je de inwerktijd altijd aanhouden?

Ja! Elk product is ontwikkeld om zijn werk te doen in een bepaalde tijd. De kleuring langer laten intrekken dan aangegeven heeft geen zin, omdat de kleurpigmenten dan niet meer werken. Bij een kortere inwerktijd ontwikkelen de kleurpigmenten zich niet goed.

Welke haarkleuring dekt grijze haren?

Alleen permanente kleuringen bieden 100% grijsdekking. Er zijn ook varianten die geen volledige grijsdekking bieden. Kijk goed op de verpakking! Tip:Excellence Age Perfect is speciaal voor het dekken van grijzer wordend haar.

Haar verven meest gestelde vragen

Zijn haarkleuringen schadelijk?

In haarverf zitten veel chemische stoffen. Maar alle ingrediënten moeten voldoen aan de EU-richtlijnen en dat houdt in dat ze niet kankerverwekkend zijn. Ook de hoeveelheid waterstofperoxide die wordt gebruikt, levert geen gevaar voor je gezondheid. Je kunt wel allergisch zijn voor een bepaalde stof in haarverf.

Wat moet ik doen als de haarkleuring vervaagt?

Wil je graag je kleur en een mooie glans behouden? Gebruik dan haarverzorging voor gekleurd haar. Wil je je kleur een opfrisbeurt geven? Gebruik dan de Kruidvat Wash In Wash Out-kleurshampoo of de Guhl Color Forming Mousse. Tip: De zon is één van de grootste vijanden van je gekleurde haar. Gebruik daarom een spray met een beschermingsfactor zoals de Kruidvat Solait SPF30 Head & Hair Protection Spray.

Kun je je haar kleuren als je zwanger bent?

Als je in verwachting bent, kun je gewoon je haar kleuren. We raden je wel aan om 48 uur van tevoren een gevoeligheidstest te doen.

Moet ik speciale haarverzorgingsproducten gebruiken voor gekleurd haar?

Dat is zeker aan te raden! Door de chemische stoffen in haarkleuringen kan je haar, bij veelvuldig gebruik, beschadigen. Daarom is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen met shampoo, conditioner en haarkuurtjes. Gebruik bijvoorbeeld Kruidvat Kleurbalans Shampoo en Conditioner voor gekleurd haar. Deze helpen je haarkleur langer mooi te houden. Tip: Was gekleurd haar niet te snel na de kleuring. Hoe minder vaak je je haar wast, hoe minder snel de kleur vervaagt.

Is er speciale haarkleuring voor mannen?

Steeds meer mannen verven hun haar. De speciale haarkleuringstechnieken voor mannen zijn net wat subtieler dan die voor vrouwen, waardoor het resultaat er natuurlijk uitziet. Zo is er Kruidvat – en Just for men -haarkleuring speciaal voor mannen. De kleuringen geven je haar een natuurlijke kleur in slechts 10 minuten, dus je bent snel klaar!

left arrow left arrow
Showing > of results

close

Previous

Wimper & Wenkbrauw Verven – Zo doe je da...
close

Next

Semi, demi of permanente haarkleuring, welke ...