BLOG Kruidvat

Kruidvat Pure & Soft: CO2-gecompenseerde luiers, luierbroekjes en doekjes

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 23/01/2023

Kruidvat Pure & Soft: CO2-gecompenseerde luiers, luierbroekjes en doekjes

Tijd voor een luierwissel? Kies dan voor onze CO2-gecompenseerde Kruidvat Pure & Soft luiers, luierbroekjes en babydoekjes. Ze zijn zacht voor de huid van je kindje en beter voor onze wereld! Meer weten? Lees dan snel door, want hier vertellen we er alles over.

Kruidvat Pure & Soft beschermt én is zacht voor de huid van je kindje

Onze Pure & Soft luiers en luierbroekjes zijn zacht voor het huidje van je kindje én bieden de vertrouwde bescherming die je van ons gewend bent:

 • De ultrazachte en luchtdoorlatende materialen die in contact komen met de huid van je kindje zijn van natuurlijke origine (suikerriet) en dermatologisch getest.
 • De ultrazachte luiers en luierbroekjes beschermen het gevoelige huidje van je kindje.
 • De luiers en luierbroekjes zijn ultraflexibel voor een perfecte en comfortabele pasvorm.
 • De luiers en luierbroekjes beschermen tegen ongelukjes en absorberen goed waardoor ze zorgen voor droge billetjes, zowel overdag als ’s nachts.
 • De luiers en luierbroekjes bevatten geen lotions, parfums, kleurstoffen* of allergenen**.

Waarom is een CO2-gecompenseerde luier beter voor de wereld?

Kruidvat zet zich in voor een betere wereld voor onze toekomstige generaties. Kruidvat Pure & Soft luiers en broekjes zijn daar een voorbeeld van. We produceren en transporteren zoveel mogelijk CO2-neutraal. We compenseren ook de CO2-uitstoot tijdens de gebruiks- en afvalfase. In samenwerking met Climate Partner steunen we projecten die ontbossing tegengaan.

 • Onze Kruidvat Pure & Soft luiers en luierbroekjes zijn beter voor de wereld:
 • De luiers zijn EU Ecolabel gecertificeerd.
 • Al onze luiers en luierbroekjes zijn gemaakt met 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit.
 • De absorberende kern bevat FSC-gecertificeerde cellulose wat inhoudt dat de cellulose afkomstig is uit verantwoord bosbeheer.
 • De absorberende kern is natuurlijker van kleur waardoor de impact op het milieu kleiner is.
 • De verpakking is recyclebaar.

En we zijn nog een stap verder gegaan, want de Kruidvat Pure & Soft luiers en luierbroekjes zijn CO2-gecompenseerd. Wil je meer weten over wat een CO2-gecompenseerde luier precies is? Ga dan naar onze blog: Een CO2-gecompenseerde luier, wat houdt dat in?

4 veelgestelde vragen over Kruidvat Pure & Soft luiers en luierbroekjes

We begrijpen dat onze CO2-gecompenseerde Pure & Soft luiers en luierbroekjes vragen kunnen oproepen. Daarom hebben we hier de vier meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

De Kruidvat Pure & Soft luier ruikt anders als hij vol zit, kan dat?

Door het gebruik van materialen van natuurlijke origine kan het zijn dat de luier anders ruikt dan je van de Kruidvat luiers gewend bent. Dit heeft echter geen effect op het absorptievermogen van de luier. De Pure & Soft luiers zijn dus net zo betrouwbaar als de reguliere Kruidvat luiers en daarnaast nog duurzamer.

Lekken de Kruidvat Pure & Soft luiers en luierbroekjes sneller door dan andere luiers?

Het gebruik van materialen van natuurlijke origine en de natuurlijk gekleurde absorberende kern hebben geen invloed op de kwaliteit van de luier en het luierbroekjes. De luiers en broekjes zijn van de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Wat is er veranderd aan de absorberende kern van de Kruidvat Pure & Soft luiers en luierbroekjes vergeleken met de huidige Kruidvat luiers en pants?

De absorberende kern van de luier en het luierbroekje bevat FSC-gecertificeerde cellulose en heeft een natuurlijke kleur. Dit zorgt voor een lagere milieu-impact door het verminderen van de productiestappen in het productieproces. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. De Pure & Soft luiers en luierbroekjes zijn dus net zo betrouwbaar als de reguliere Kruidvat luiers en daarnaast nog duurzamer.

Is er meer kans op huidirritatie en luieruitslag bij het gebruik van de Pure & Soft luiers en luierbroekjes?

Huiduitslag of luierirritatie is in principe onafhankelijk van het merk luiers. Alle materialen van de Kruidvat luiers en luierbroekjes zijn uitgebreid dermatologisch getest. Vaak heeft luieruitslag te maken met wijziging van voeding, het type billendoekjes en de zure, bijtende ontlasting die kindjes krijgen bij het doorkomen van tandjes.

Kruidvat Pure & Soft babydoekjes

Naast Kruidvat Pure & Soft luiers en broekjes zijn er ook Kruidvat Pure & Soft babydoekjes. Alleen de zachtste, natuurlijke materialen komen zo in aanraking met de huid van je kleintje. De babydoekjes zijn CO2-gecompenseerd en helemaal plasticvrij***. De CO2-uitstoot wordt steeds verder gereduceerd en de nog aanwezige uitstoot gecompenseerd.

Een betere toekomst voor je kindje

Met de Pure & Soft luiers, luierbroekjes en doekjes draag je op eenvoudige wijze bij aan een betere toekomst voor je kindje. En dat voor een voordelige Kruidvat-prijs! Proberen? Ga dan nu naar onze webshop en bestel Kruidvat Pure & Soft. De luiers zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 5. De luierbroekjes zijn verkrijgbaar in maat 4 t/m 6.

*in contact met de huid
**Allergenen op de lijst van 28 allergenen van de Europese cosmeticaverordening
***ClimatePartner.com/17414-2109-1003

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Wil je baby niet slapen? Dit kun je doen!
close

Next

Help spuitluiers voorkomen met Kruidvat NewBo...