BLOG Kruidvat

12 weken zwanger: de week van het vertellen

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 19/02/2021

Yes, je bent zwanger! Tijdens je zwangerschap gebeurt er van alles met je kindje en je lichaam. In deze serie lees je elke week hoe je baby zich ontwikkelt en wat dat met jou doet. Ook geven we jou en je partner handige tips om hiermee om te gaan. Zo ga je (hopelijk) fluitend door je zwangerschap!

12 weken zwanger alweer. Voor veel stellen is dit hét moment om de buitenwereld te vertellen over het kleintje dat eraan komt. Daar zijn ontzettend veel leuke manieren voor! Over dat en de ontwikkelingen van je baby lees je hieronder.

Je baby in deze week:
Zo groot als een nagelknipper


Wauw, wist je dat je kindje de afgelopen weken is verdubbeld in lengte? Hij of zij zwemt rond in een steeds grotere hoeveelheid vruchtwater. Dit vruchtwater heeft allerlei verschillende functies. Zo zorgt het dat je kleine het warm heeft, dient het als stootkussen als jij valt, vangt het de urine van je baby op (en voert het ook weer af) en leert het de baby slikken en drinken. Je kindje neemt namelijk soms kleine slokjes vruchtwater. Multifunctioneel!

vergelijkingsafbeelding

arrowright arrowleft

.

divider

Jij in deze week

Iets nieuws rond week 12 van je zwangerschap is duizeligheid. Er gaat extra bloed naar je kindje, waardoor er minder over is voor jouw lichaam. Ook heb je een lagere bloedsuikerspiegel, waardoor je je sneller dizzy voelt. Rust, regelmatig eten en niet te snel opstaan zijn de oplossing.

Met 12 weken is je buikje niet alleen te wijten aan onrustige darmen, hormonen of een grotere baarmoeder. Je hebt een echt babybuikje! Heeft iemand ‘m al opgemerkt?

Tip voor daddy

Nu jullie het nieuws aan vrienden en familie gaan vertellen, is het slim om een ‘werknaam’ te bedenken. Dat is een naam die jullie voor het kindje gebruiken tot het geboren is. Zo noem je niet per ongeluk dé naam in het bijzijn van iedereen.

La vie Sanne – Bekendmaking zwangerschap: man vs. vrouw

In de twaalfde week van je zwangerschap vertel je het blijde nieuws aan familie en vrienden. Maar hoe doe je dat? La Vie Sanne laat zien hoe verschillend mannen en vrouwen dit aanpakken.

Spread the word: je bent zwanger!

Er zijn zoveel leuke manieren om dit nieuws met de wereld te delen! Zo kun je een rompertje bedrukken met een tekst of foto, de boodschap brengen via een knuffelkonijn met bedrukt T-shirt of je beginnende buikje laten drukken op een fotopuzzel. Hoe snel zal de ontvanger opmerken wat er op de foto staat? Een ander origineel idee is het maken van een fotocollage. Hang een serie foto’s op in huis, waaronder één van jullie samen met de handen op je baby belly. Deze verrassing ziet de visite vast niet aankomen!

Bekijk ons hele assortiment persoonlijke fotocadeaus

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

11 weken zwanger: de week van het tanden poet...
close

Next

13 weken zwanger: de week van de gekke geurtj...