BLOG Kruidvat

Huidverzorging en zwanger zijn – Expert Dermatoloog

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 12/10/2017

Dermatoloog Eugene de Zwart-Storm over huidverzorging tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, verandert je lichaam en ook je huid. Je buik zal flink groeien en je wilt natuurlijk dat die er mooi uit blijft zien. Dermatoloog Eugene de Zwart-Storm geeft tips hoe je jouw huid tijdens je zwangerschap het beste kunt blijven verzorgen en bepaalde kwaaltjes kunt voorkomen.

Om te zorgen dat je huid mooi soepel blijft en niet droog wordt, is het raadzaam om een zwangere buik tweemaal daags in te smeren met een vochtinbrengende crème. Helaas zijn er ook zwangerschapskwaaltjes die je niet kunt voorkomen, zoals zwangerschapsstriemen of striae. De ontwikkeling daarvan zit in je genen. Als je buik of borsten te snel groeien, kan het bindweefsel die rek niet bijhouden en scheurt het. Dit zie je dan aan de rode striemen op je huid.

Sommige vrouwen krijgen last van een zwangerschapsmasker, omdat je huid door hormonale veranderingen anders op UV licht reageert. Om dit te voorkomen adviseert Eugene om je elke ochtend te smeren met een zonnebrandcrème, zo heb je al een basis bescherming voor de rest van de dag. En ben je de hele dag buiten? Onthoud dan; blijven smeren!

close

Previous

Wat vind jij? aflevering 2 – Het perfec...
close

Next

Baby in bad – Expert Dermatoloog