BLOG Kruidvat

Wanneer moet je je scheermesje vervangen?

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 28/03/2018

Hoeveel scheermesjes heb je per jaar nodig?

Wanneer je je scheermesje moet vervangen is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks aan denkt. Vaak scheer je een tijdje door met dat botte mesje en denk je steeds… ‘misschien heb ik een nieuwe nodig?’ Maar hoe vaak moet je je scheermes eigenlijk vervangen? En hoeveel heb je er per jaar nodig? Op de vraag wanneer je je scheermesje precies moet vervangen, kunnen we je geen precies antwoord geven. Dat verschilt namelijk van persoon tot persoon. Het hangt af van allerlei factoren zoals hoe vaak jij je scheert en hoe je dat doet. Waarom worden mesjes bot? Maar niet alleen het aantal scheerbeurten, de manier waarop je scheert en je haargroei zijn van invloed op de scherpte van het mesjes. Je mesje wordt namelijk ook bot door haartjes en scheerschuimresten die in het mesje achterblijven na het scheren. Dit zorgt voor corrosie van scheermesjes. Hoe hou je het mesje goed? Dit zijn de beste tips om de levensduur van je scheermesje te verlengen:

  •  Spoel je mesje na het scheren goed af, schud het overtollige water eraf en droog het eventueel af met een handdoek. Doe dat tegen de richting in, zodat het mesje niet over de handdoek snijdt. Dan blijft je mesje langer scherp.
  •  Wat je doet met je huid voordat je jezelf gaat scheren is net zo belangrijk als hoe je je scheermesje behandelt. Scrubben is hierbij noodzakelijk. Scrub bijvoorbeeld voordat je gaat scheren al de dode huidcellen weg die eventuele verstopping kunnen veroorzaken. Zorg er ook voor dat je warm water gebruikt tijdens het scheren. Hierdoor openen je poriën zich en het maakt je haartjes bovendien zachter. Daarnaast komt er minder druk op je scheermesje te liggen waardoor het langer goed blijft.
  •  Bij vochtigheid gaat je scheermesje sneller roesten, dus bewaar het op een koel plekje. Het ergste dat je je scheermes kunt aandoen, is het mesje bewaren op een warme, vochtige plek, met de mesjes naar beneden gericht. Naast roestplekjes kan zo’n bewaarplaats óók nog zorgen voor bacteriële of schimmelinfecties. Bewaar je scheermesje dus op een droge plek, buiten de douche.
  •  Het is makkelijk om je mesjes zo in je toilettas te gooien als je op reis gaat, maar dan worden ze snel bot. Bewaar je scheermesje daarom in een schoon, afgesloten zakje of gebruik de Venus Snap Extra Smooth. Deze wordt geleverd in een handig meeneemdoosje.

Het blijft belangrijk om je scheermesje niet té lang te gebruiken. Als hij bot is, is het simpelweg tijd voor een nieuwe. Scheren met een oud, bot mesje kan sneetjes en snijwonden veroorzaken. En dát wil niemand op z’n gladde benen hebben.

Handige indicatiestrip Gillette heeft op zijn scheermesjes een indicatiestrip gemaakt die aangeeft wanneer het mesje toe is aan vervanging. Gemiddeld is dat 3 tot 5 weken. De indicatiestrip geeft je in ieder geval houvast. Maar de indicatiestrip zegt niet alles. Je kunt zelf eigenlijk goed aanvoelen wanneer het mesje toe is aan vervanging. Als je scheermesje aan je haar trekt, ruw aanvoelt op je huid of als je meer huidirritatie opmerkt dan normaal na het scheren, is het tijd om het te vervangen. Hoe vaak je jouw mesjes moet vervangen, hangt af van hoe vaak je scheert. Dit kun je hierbij in het algemeen aanhouden: • Bij een dagelijkse scheerbeurt is het goed om je mesje elke 1 tot 2 weken vervangen • Bij een scheerbeurt om de dag is het goed om je mesje elke 2 tot 3 weken vervangen • Bij een twee keer per week scheren is het goed om je mesje elke 4 tot 6 weken vervangen Een voorraad scheermesjes Wil je zeker weten dat je een nieuwe mesje in huis hebt als je oude aan vervanging toe is? Koop dan altijd navulmesjes in een multipak. Dit is voordeliger dan losse mesjes én je hebt zo altijd een voorraadje in huis. Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Beloofd! Deze créme houdt je huid jong
close

Next

Scheren op vakantie, zo doe je dat