Kruidvat Blog

5 dingen die je nog niet wist over scheren

Met Jolly onthaar je zonder gedoe!

Bijna iedereen scheert zich. Veel mannen ontdoen zich dagelijks van hun baard. Vrouwen maken zich meestal vooral druk om hun benen en oksels. Wist je dat je in je hele leven zo’n 72 dagen bezig bent met het scheren van je benen? Hier ontdek je deze en nog vier andere scheerfeitjes én hoe je zonder gedoe kunt ontharen.

De leukste feitjes over het scheren van je lichaamshaar

Als je je weer eens scheert, zie je je lichaamshaar misschien wel als iets overbodigs. Maar het heeft toch echt een functie. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam op temperatuur blijft. Het voert warmte af als je het warm hebt en beschermt je bij kou. Daarnaast zijn er meer leuke feitjes over scheren:

  1. Je lichaamshaar gaat maar zes maanden mee. Het wordt daarom niet langer dan een bepaalde lengte.
  2. 90% van de mensen trimt of scheert zijn lichaamshaar.
  3. Bij mannen heeft lichaamshaar een extra effect: het wordt beschouwd als symbool van mannelijkheid.
  4. Vrouwen zijn gemiddeld vier minuten bezig met het scheren van hun benen. Als je je zes dagen per week scheert, ben je in je hele leven zo’n 72 dagen kwijt aan het scheren van je benen.
  5. Lichaamshaar van vrouwen is anders dan dat van mannen. Daarom zijn er speciale scheermesjes voor vrouwen en voor mannen. Even het mesje van je partner lenen zit er dus niet in.

Ontharen zonder gedoe!
Wedden dat je na het lezen van deze feitjes op een andere manier naar je lichaamshaar kijkt? Maar dat betekent waarschijnlijk niet dat je het nu zomaar wilt laten staan. Integendeel, nu je weet hoeveel tijd je in je hele leven kwijt bent aan het scheren wil je vast weten hoe je dit efficiënter kunt doen. Wij hebben de oplossing voor je!

Bij Kruidvat vind je nu scheerproducten van Jolly. Jolly helpt je te ontharen zonder gedoe. Het merk maakt ontharen makkelijk en efficiënt. En dat is precies wat je wilt! Er is namelijk meer in het leven dan je zorgen te maken over je lichaamsbeharing. Welk deel van je lichaam je ook wilt ontharen, Jolly is er voor je met wax, crèmes, scheermesjes en scheergel. Bekijk het complete assortiment nu in onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Co-wash: hoe goed is dat voor je krullende ha...
close

Next

Droge huid: oorzaken, reiniging en verzorging