BLOG Kruidvat

Wat te doen bij bloedend tandvlees

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 06/08/2018
Bloedend tandvlees

De beste tandpasta bij bloedend tandvlees

Het is al laat, tijd om naar bed te gaan. Nog even snel je tanden poetsen en dan kruip je lekker onder de wol. Al poetsend denk je na over je dag. Oh nee! Wat zie je daar? Het witte schuim van de tandpasta kleurt langzaam rood. Je tandvlees bloedt! En nu?

Bloedend tandvlees

Gezond tandvlees bloedt niet

Zo simpel is het. Als je tandvlees lichtroze van kleur zou zijn en mooi strak om je gebit lag, had je dit probleem waarschijnlijk niet. Gezond tandvlees bloedt namelijk niet. Maar wat is er dan aan de hand?

Tandplakbacteriën

De bacteriën in tandplak zijn de grote boosdoeners. Tandplak vormt een laagje met bacteriën, speekseleiwitten en etensresten op je tanden en kiezen. Normaal poets je deze van je tanden af. Als de bacteriën te lang op je gebit blijven zitten, kunnen ze een ontsteking veroorzaken. Als je tandvlees bloedt, is het ontstoken. Een lichte tandvleesontsteking wordt ook wel gingivitis genoemd. Bij parodontitis heb je een matig of ernstige ontsteking aan je tandvlees.

Hoe schadelijk is bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees wijst dus op een tandvleesontsteking. Als je niets aan de ontsteking doet, breidt deze zich langzaam uit naar je kaakbot. Hierin zitten je tanden en kiezen vast met hun wortels. Je tandvlees wordt slapper en je tanden en kiezen gaan losser zitten. Als de ontsteking de kans krijgt om steeds dieper te gaan, verliezen je tanden en kiezen hun houvast.

Zo pak je die ontsteking aan

Grijp daarom op tijd in en geef de ontsteking geen kans. Zorg goed voor je gebit, poets twee keer per dag je tanden en zorg voor een gezonde levensstijl. Zo geef je bacteriën in tandplak geen kans. Wist je dat Parodontax effectief tandplak verwijdert? Dat komt door de natriumbicarbonaat in de tandpasta. Als je de tandpasta een half jaar gebruikt, wordt tandplak tot vier keer effectiever verwijderd in vergelijking met gewone tandpasta*. Zo voorkomt Parodontax bloedend tandvlees. *met uitzondering van de Whitening en Gel.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De 6 beste tips tegen tandplak en tandsteen
close

Next

‘Nature Box’ Shampoo en Conditioner | Out of ...