BLOG Kruidvat

Waarom aftershave gebruiken?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 19/01/2018
Old Spice aftershave

De werking van aftershave

Aftershave wordt gebruikt voor het ontsmetten en kalmeren van de huid na het scheren. Het voorkomt huidirritatie en verzorgt de huid. Een aftershave bestaat vaak uit drie belangrijke bestanddelen: ontsmettingsmiddel, verzorgende ingrediënten en parfum.
Na het scheren kunnen er kleine wondjes ontstaan waarin zeepresten, scheerschuim of afgeschoren haartjes kunnen blijven zitten. Daarom is het goed om de huid te ontsmetten, zodat het niet gaat ontsteken.

Het ontsmettingsmiddel zorgt ervoor dat de openstaande poriën na het scheren worden gesloten. De huid is hierbij gebaat, omdat de kans op vuil in de poriën daardoor wordt verkleind. De verzorgende ingrediënten kalmeren de huid en gaan huidirritatie tegen. Tevens zitten er bestandsdelen in die het herstel van de huid bevorderen. Scheren is namelijk vrij belastend voor de huid. Ten derde bevat aftershave vaak parfum waardoor je de hele dag fris ruikt.

Hoe breng je aftershave het beste aan?

Aftershave wordt het best aangebracht door het niet in te smeren, maar door een klappende beweging op de wangen en de hals. Hierdoor kan de aftershave goed intrekken en verdampt het op de huid en niet in de handen.

Tip: Old Spice Bearglove Aftershave Lotion

  • Krachtige en verfrissende aftershave, alleen voor echte mannen
  • Old Spice aftershave verkoelt, stimuleert en verfrist
  • Old Spice aftershave lotion helpt kleine sneetjes en wondjes genezen
close

Previous

Haarkuren – Expert Kapper
close

Next

4 redenen om een gezichtsmasker te gebruiken