Kruidvat Blog

5 voordelen van aloë vera

5 voordelen van aloë vera - header

Aloë vera: het geheim voor een prachtige huid

Aloë vera is meer dan gewoon een plant. De geweldige eigenschappen van aloë vera worden al duizenden jaren gebruikt voor gezondheids- en beautyproducten. En het werkt vandaag de dag nog net zo goed als toen. Uit de bladeren wordt doorzichtige gel gehaald. Deze zit vol gezonde vitaminen, mineralen en krachtige antioxidanten en is daarom goed voor je huid. Lees hier hoe je het meest profiteert van deze plant.

1. De verbrande huid verzachten

We blijven allemaal weleens net iets te lang in de zon zitten. Het resultaat? Een rode gloed op je huid. Aloë vera verzacht de verbrande huid. Het voorkomt dat je huid gaat ontsteken en voelt koel en verfrissend aan.

2. Je huid hydrateren

Aloë vera bevat enorm veel water en is dan ook een wondermiddel voor het hydrateren van je huid. Het is daarom erg geschikt voor mensen met een droge huid. Na het aanbrengen voelt het niet vettig aan. En dat is een ware verademing voor je vette huid!

5. Een zelfgemaakt oogmasker

Vermoeide ogen zijn niet goed voor je look. Dompel wat watjes in aloë vera en leg ze twintig minuten in de koelkast. Zodra ze afgekoeld zijn, ga je lekker relaxed zitten, doe je je ogen dicht en leg je de watjes op je gesloten ogen. De aloë vera doet de rest.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Is arganolie goed voor de huid van je gezicht...
close

Next

Wat is karitéboter?