Kruidvat Blog

Speciale verzorging voor de gevoelige huid

Verzorging gevoelige huid

De beste ingrediënten voor je gevoelige huid

Een droge en trekkerige huid met rode vlekjes. Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Gelukkig zijn er veel crèmes en andere verzorgingsproducten speciaal voor dit huidtype. Maar niet alle ingrediënten zijn even goed voor je gevoelige huid.

Goede en slechte ingrediënten

Een gevoelige huid heeft een minder goed beschermlaagje. Ze reageert heftiger op bepaalde stoffen, zeker als de oorzaak van de gevoeligheid een allergie is. Let daarom goed op de ingrediënten van je verzorgingsproducten:

 • Vermijd parfum, kleurstoffen en alcohol. Deze veroorzaken vaak allergische reacties.
 • Gebruik geen babyproducten. Veel mensen denken dat deze zacht voor je huid zijn, maar ze bevatten vaak parfum, lavendel en andere irriterende stoffen.
 • Pas op met chemische zonnefilters. Kies liever voor een fysische filter. Deze legt een beschermend laagje op je huid en trekt niet in je huid. Kies voor titaniumdioxide, zinkoxide, tinosorb of mexoryl.
 • Let goed op de bewaarstof. Parabenen zijn het minst allergeen. Vooral methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, quartenium-15 en tea tree olie kunnen voor problemen zorgen.
 • Natuurlijke en plantaardige ingrediënten klinken vaak goed, maar zijn dat niet altijd. Lavendel, munt en tea tree veroorzaken soms allergische reacties. Gebruik daarom liever natuurlijke producten met groene thee, zoethoutwortel of druivenpitolie.
 • Kies voor producten met kalmerende ingrediënten zoals groene thee, zoethoutwortel, allantoine, niacinamide of beta-glucan.
 • Kokosolie en olijfolie zijn goed voor je gevoelige huid. Je huid neemt deze stoffen makkelijk op.

De beste verzorging voor een gevoelige huid

Let dus goed op de ingrediënten van je huidverzorgingsproducten. Je gevoelige huid zal hier blij mee zijn. Maar er is meer wat je kan doen:

 1. Badschuim en foam zijn slecht voor je gevoelige huid. Onthoud hierbij: hoe schuimender een product, hoe slechter voor je huid. Ook is het beter om geen (gezichts)scrub te gebruiken. Scrub irriteert je huid alleen maar meer.
 2. Voed je huid met een heerlijke gezichtsmasker. Let hierbij wel goed op de samenstelling van de ingrediënten.
 3. Kies voor zachte en milde reinigingsproducten.
 4. Let ook goed op de ingrediënten van je make-up.
Verzorging gevoelige huid
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Dit is de beste tandpasta voor jou!
close

Next

DIY: scheren als een barbier