BLOG Kruidvat

Welke haarborstel past bij jouw haar?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 09/09/2020
Header_ Welke haarborstel past bij jouw haar

Drogen, ontklitten, stylen, het kan allemaal!

Word jij ook gek van al die verschillende soorten haarborstels? Als je een nieuwe nodig hebt, heb je geen idee welke het beste is. Geen paniek! Wij redden je. Speciaal voor jou zijn we in de wereld van de haarborstels gedoken en hebben uitgezocht waar je op moet letten. Na het lezen weet je precies welke je wilt!

Waar gebruik je een haarborstel voor?

Een borstel of kam gebruik je in de eerste plaats om je haar te ontklitten. Anders zou je elke dag met een vogelnestje vol knopen op je hoofd rondlopen. Daarnaast gebruik je een haarborstel ook om je haar in model te brengen.

Bij het uitzoeken van de beste haarborstel moet je jezelf dus als eerste afvragen waar je hem voor gaat gebruiken. Ben je iemand die ’s morgen snel een borstel door het haar haalt en dan de deur uitrent? Of neem je de tijd en breng je elke lok zorgvuldig in model? Je kan voor een borstel kiezen die je haar zowel ontklit als in model brengt, maar ook twee verschillende borstels kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een haarborstel?

Als je weet waar je een haarborstel voor gebruikt, kun je op zoek gaan naar de borstel die bij jouw wensen past. Er zijn veel verschillende soorten haarborstels en kammen verkrijgbaar met elk specifieke eigenschappen. Dit zijn een paar dingen waar je op kunt letten:

  • De grootte van de borstel moet passen bij de lengte van je haar. Als je dik en lang haar hebt, is het fijner om een wat grotere borstel te gebruiken, zoals de vierkante paddle borstel. Heb je kort of halflang haar? Dan is een wat kleinere haarborstel ideaal. Ga je regelmatig een weekendje weg of op vakantie? Koop dan een haarborstel die niet te groot is of koop een inklapbare borstel voor op reis.
  • Borstels zijn vaak gemaakt van (synthetische) borstelharen of pennen van kunststof of metaal. Metalen pennen komen we steeds minder tegen en dat is maar goed ook. Deze beschadigen je haar namelijk snel. Daarom zien we steeds vaker borstels met kunststof pennen. Wil je voorkomen dat je haar afbreekt én je hoofdhuid beschermen? Ga dan voor een borstel met kleine bolletjes op de pennen. Nog een voordeel: deze masseren je hoofdhuid tijdens het borstelen!
Sfeerbeeld - Welke haarborstel past bij jouw haar
  • Wil je een borstel die zacht is voor je haar? Kies dan voor een borstel met een kussentje. Door het kussen bewegen de borstelpennen flexibeler door je haar.
  • Heb je snel last van statisch haar? Haal dan een anti-statische haarborstel in huis. Houten borstels zijn hier ook ideaal voor.
  • Wat vaak vergeten wordt, is het handvat. Om je haar te borstelen is het erg belangrijk dat de borstel fijn in je hand ligt en niet uit je hand glijdt. Sommige haarborstels hebben ook een speciale laag op het handvat waardoor deze beter in je hand ligt. Goed om op te letten dus!
  • Voor meer volume in je haar is een toupeerkam een echte must-have. Onze Kruidvat Toupeerkam is ideaal voor het touperen van je haar én om je haar te verdelen.
  • Wil je je haar stylen met behulp van een haarborstel en föhn? Gebruik dan altijd een borstel die tegen hitte kan. Twee veelgebruikte borstels tijdens het föhnen zijn de ronde föhnborstel en de vent borstel. Beide hebben gaatjes waar de lucht doorheen gaat. De vent haarborstel is ideaal voor kort tot halflang haar en geeft je haar meer volume. Datzelfde doet de ronde föhnborstel, maar omdat deze in verschillende groottes verkrijgbaar is, bepaal je zelf hoeveel volume je wilt. Hoe groter de diameter, hoe meer volume!
  • Heb je extreem dik of krullend haar? Dan kan het ook fijn zijn om je haar te ontklitten met een (grove) kam. Meer weten? Lees dan hier welke haarborstel geschikt is voor krullend haar.

Ben jij benieuwd naar ons hele Mooi en Verzorgd assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

De 5 beste tips tegen droge benen
close

Next

Slechte adem en een mondkapje: zo pak je dit ...