BLOG Kruidvat

Oei, word ik kaal? Over haarverlies bij mannen

Read time: 3 minutes
Posted on: 25/04/2018
Haarverlies mannen

Wat kan je doen tegen het kaal worden

Kaal worden. Veel mannen zitten ermee. Haarverlies is niet uitzonderlijk bij mannen tussen de dertig en veertig. Het komt nog vaker voor bij mannen boven de vijftig. Maar hoe komt het? En is er ergens een middel te vinden dat er iets tegen kan doen?

Wat veroorzaakt haarverlies bij mannen?

Kaal worden is de meest voorkomende vorm van haarverlies en is erfelijk bepaald. Door allerlei hormoonwerkingen kunnen haarzakjes verschrompelen. Het haar dat ze produceren wordt steeds dunner en heeft een kortere levensduur. Helaas! Dit type haarverlies is nog niet te genezen. Al zijn er wel medicijnen waarvan bekend is dat ze het proces kunnen vertragen en de haargroei stimuleren. Deze medicijnen werken alleen zolang je ze gebruikt. Zodra je ermee stopt zal je haar waarschijnlijk weer uit gaan vallen.

Hoe weet je of je kaal wordt?

Er is een aantal kenmerken waaraan je ziet dat je waarschijnlijk kaal wordt:

 • Aan de voorkant krijgt je haarlijn een M-vorm. Je ziet dan links en rechts inhammen.
 • De haarlijn trekt zich terug bij de slapen.
 • Op je kruin wordt je haar dunner en word je na een tijdje kaal.

Deze erfelijke vorm van haarverlies blijft beperkt tot het haar bovenop het hoofd. Je wenkbrauwen en baard blijven ongemoeid. Het kan zo zijn dat je je haar verliest om een heel andere reden. Alopecia is een plotselinge pleksgewijze haaruitval. Dan valt je haar niet alleen uit op je hoofd, maar ook op andere plekken van je lichaam. Dat kan doordat je iets aan je schildklier hebt, je stress hebt of niet gezond eet. Ga in ieder geval naar je huisarts als je merkt dat je haar dunner wordt, uitvalt of niet meer zo snel groeit.

Oei word ik kaal

Wat kan je doen om je haar gezonder te maken?

Wat de gezondheid van je haar betreft is een evenwichtig voedingspatroon belangrijk. Eet daarom:

 • veel vette vis die rijk is aan omega-3 (makreel, sardines en zalm)
 • fruit en groenten met veel vitamine A, C, B6 en B7 (wortelen, paprika, citrusvruchten en spinazie)
 • voldoende eiwitten (mager vlees als kip en kalkoen en peulvruchten als bonen en linzen)

Geloof het of niet, maar stress kan ook een enorme invloed hebben op de conditie van je haar. Als je je levensstijl verbetert zal je je niet alleen beter voelen, ook je haar groeit er beter van. Mindfulness technieken kunnen je misschien helpen. Probeer ook om in je dagelijks leven vaker te lopen of meer tijd te maken om te sporten.

Alpecin shampoo

Wil je nog meer doen tegen haaruitval? Dan is er Alpecin. De haarverzorgingsmiddelen van Alpecin remmen de werking van testosteron bij de haarwortel en daarmee de erfelijk bepaalde vorm van kaalheid. Ook helpt Alpecin om fijn en futloos haar sterker te maken. De shampoo is dermatologisch getest en zelfs geschikt voor mensen met een zeer gevoelige hoofdhuid. Je kunt de producten dagelijks gebruiken. De voordelen van Alpecin shampoo:

 • Werkt tegen erfelijk bepaald haarverlies.
 • Maakt futloos en fijn haar sterker.
 • De cafeïne in Alpacin versterkt de haarzakjes.

Welke shampoos heeft Alpecin?

 • Alpecin Cafeïne Shampoo stimuleert je haargroei en maakt fijn en futloos haar sterker. De cafeïne kan zelfs erfelijk bepaalde haaruitval afremmen.
 • Alpecin CTX Sport-Shampoo is de work-out voor je haar. Boost je haargroei en maakt fijn en futloos haar sterker. De cafeïne kan zelfs haaruitval afremmen.
 • Alpecin Dubbel-Effect Shampoo is een dubbel-effect shampoo die haaruitval en roos tegengaat. En zorgt ervoor dat je haar langer door blijft groeien.
 • Alpecin Liquid is een lotion die je haarzakjes langer actief houdt en de haarstructuur verbetert. Je haar groeit langer door dan normaal, ook bij erfelijk bepaalde haaruitval.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Verzorg je haar én hoofdhuid met Guhl
close

Next

Intensieve verzorging voor droog en beschadig...