BLOG Kruidvat

8 handige tips tegen statisch haar

Leestijd: 5 minuten
Geplaatst op: 15/09/2022

8 handige tips tegen statisch haar

Gedachteloos ga je met je vingers door je haar. Je hoort het knetteren en je mooie lokken lijken te gaan vliegen. Je haar is statisch! Hoe kan dat? En hoe kom je van je statische haar af? Hier lees je wat statisch haar veroorzaakt en geven we je tips om het op te lossen. Dag, statisch haar!

Hoe ontstaat statisch haar?

Statisch geladen haar is heel vervelend. Je haar ‘plakt’ overal aan vast, knettert als je het aanraakt en je lokken zitten niet meer mooi in model. Hoe kan dat? Statisch haar heeft te maken met positief en negatief geladen deeltjes. De positieve deeltjes hopen zich op aan het haaroppervlak en veroorzaken zo elektrostatische lading.

Waarom heb je sneller statisch haar in de winter?

Hoe droger je haar, hoe groter de kans op statisch haar. De kans op statisch geladen haar is het grootst bij een lage luchtvochtigheid. Vooral in de winter heb je er daarom last van. De lucht is dan droger. Je haar wordt vaak statisch geladen als het in aanraking komt met wollen kleding of als je het borstelt of föhnt.

Wat kun je doen tegen statisch haar? 8 handige tips

Ben jij dat geknetter ook helemaal zat? Met deze tips ben je snel van dat statische haar af én voorkom je dat het statisch wordt:

  1. Was je haar 2 à 3 keer per week
  2. Gebruik haarlak
  3. Gebruik een conditioner of haarmasker
  4. Denk goed na over wat je aantrekt
  5. Gebruik een nylon haarborstel met varkenshaar
  6. Zet je stylingtools niet te warm
  7. Smeer een haarolie in je haar
  8. Ontlaad je haar

Was je haar 2 à 3 keer per week

Je haar 2 à 3 keer per week wassen is meer dan voldoende, zeker als je statisch haar wilt voorkomen. Er zijn geen speciale shampoos voor statisch haar, maar het is belangrijk dat je een shampoo gebruikt die je haar voedt en hydrateert zodat het niet uitdroogt.

Gebruik haarlak

Gebruik een haarlak met een anti-statische werking en anti-pluis. Spuit de lak op je haarborstel en haal deze door je haar. Je kunt ook een beetje lak op je haar sprayen en dit met je vingers door je haar borstelen.

Gebruik een conditioner of haarmasker

Kneed wat van je haarmasker of conditioner in de puntjes. Spoel het niet uit. Zo hou je je springerige haar beter in toom. Conditioner is sowieso belangrijk als je snel last hebt van statisch haar. Kies voor een intensief voedende conditioner voor meer vocht in je haar. Het wordt daardoor minder snel statisch.

Denk goed na over wat je aantrekt

Vooral nylon, wol en synthetische kleding zorgen voor statische lading. Draag daarom liever katoenen kleding.

Extra tip: Wordt je haar statisch door een muts of sjaal? Spuit het kledingstuk dan in met een beetje haarlak. Succes verzekerd!

Gebruik een nylon haarborstel met varkenshaar

Plastic en metalen haarborstels maken je haar sneller statisch waardoor het gaat knetteren. Kies daarom voor een natuurlijke borstel van bijvoorbeeld varkenshaar.

Zet je stylingtools niet te warm

Is het midden in de winter en ben je elke dag in gevecht met je knetterende haar? Gebruik dan even geen föhn of krultang of zet de temperatuur lager. De warmte droogt je haar namelijk uit en maakt het sneller statisch.

Smeer een haarolie in je haar

Ben je onderweg en wil je snel van je statische haar af? Water of haarolie werkt snel. Doe wat olie op je handen en wacht tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar.

Ontlaad je haar

Door je haar te ontladen kom je ook van je statische coupe af. Wrijf hiervoor met een droogtrommeldoekje of een stukje aluminiumfolie over je haar. Geloof ons, het werkt direct!

Dag, statisch haar!

In de winter, en soms ook in de rest van het jaar, kan je haar statisch geladen worden. Door wrijving lijkt het net alsof je je vingers in het stopcontact hebt gestoken en je haar rechtop is gaan staan. Gelukkig weet je nu precies hoe je statisch haar kunt verhelpen en welke producten je kunnen redden als je haar plots statisch is geworden. Dag, statisch haar!

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 14 september 2022

Bronnen

· https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/mode-verzorging/artikel/5204534/statisch-haar-waar-komt-het-vandaan-en-hoe-kom-je-ervan

close

Previous

Onrustige huid: tips en producten voor een on...
close

Next

Bakkebaarden bij een vrouw weghalen: zo doe j...