Welk parfum past bij mij?

welk parfum

Zo kies je het parfum dat bij jou past

Fris, bloemig, sprankelend, vrouwelijk of een tikje ondeugend. De hoeveelheid parfums die te koop is, is vaak overweldigend. Want welke geur past nu het beste bij jou? Om je te helpen je soulmate te vinden, geven wij een aantal tips. Hopelijk maken we de keuze hiermee wat makkelijker.

Vol noten

In de wereld van parfums hoor je vaak de term ‘noten’. Noten in een parfum? Klopt dat wel? Er zitten natuurlijk niet echt walnoten of pistachenoten in een geurtje. De term wordt gebruikt om de verschillende geurlagen te benoemen. De perfecte geur bestaat uit een goede balans tussen de topnoten, de basisnoten en de hartnoten. Elke noot voegt een uniek element aan het parfum toe.

Topnoten zijn vaak fris en licht. Het is het eerste dat je ruikt. Deze noten verdampen vaak snel nadat je de geur hebt aangebracht, maar bepalen of je een geur wel of niet koopt.

Hartnoten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, het hart van het parfum. Als de topnoot is verdampt, komt deze geur naar boven.

Basisnoten ruik je het langst. Deze geur komt boven als de hartnoten vervagen. De basisnoten voegen diepte toe.

Parfum piramide

Geschikt voor elke dag?

Of je nu gaat werken, naar het strand gaat of een gezellige bruiloft of verjaardag hebt, door het brede aanbod parfums is er altijd en voor iedereen de geschikte geur. De verschillende geurfamilies vullen elk seizoen, elke outfit en elke stemming aan. Kies daarom een passend parfum.

• Een groot deel van onze tijd brengen we door op het werk. Kies een geur die bij je werkomgeving past. Ga voor frisse, lichte, bloemige en fruitige geuren zoals appel, groene thee, mint en citrus. Deze zijn niet te sterk. Let er wel op dat je niet te veel opspuit. Snel naar een belangrijke vergadering? Wees dan juist niet bang om voor iets meer uitdagends te gaan zoals roos, amber, jasmijn of vanille. Een fijne eau de toilette die het prima doet op je werk is The Master Perfumer Amber N°53.

• Kies in de zomermaanden voor een parfum met hout- of grasnoten om de relaxte sfeer te benadrukken. Frisse waternoten zijn ook een aanrader. De evergreen voor de zomer is volgens ons Jil Sander Sun Eau de Toilette.

• Of je nu naar een bruiloft, een date of een avondje stappen gaat, je wilt dat je parfum bij je stemming en gelegenheid past. Heb je een meeting of iets ‘formeels’, ga dan voor een geur met houtnoten zoals amber, muskus en patchoeli. Voor een romantische stemming gebruik je een bloemige, oriëntaalse geur zoals oranjebloesem, jasmijn en roos. Deze geven een rijkere en diepere geur. Onze aanrader: The Master Perfumer Absolute Iris N°39 Eau de Toilette.

parfum sprayen

Waar breng je een parfum aan?

Een momentje voor jezelf. Het aanbrengen van een parfum moet plezierig en ontspannen zijn. Maar waar breng je het parfum aan voor een optimale geurbeleving? Kies de plekken die voor jou het beste werken.

• Spray het parfum licht op je nek en sleutelbeen. Houd het flesje minstens 30 centimeter van je huid.

• Breng het parfum aan beide kanten in je nek, achter je oren, aan. Hier vind je ‘pulse points’; punten waar je huid het warmst is en de geur lang blijft zitten.

• Houd het parfumflesje op 30 centimeter afstand om het op je haar aan te brengen.

• Ook je polsen zijn een ‘pulse point’ en houden de geur lang vast.

• Laat jij je benen graag zien? Spray het parfum dan in je knieholtes. Hier liggen de aderen dicht onder je huid, waardoor je huid warmer is. De geur is intenser.

• Ook ideaal voor in de zomer: parfum op je voeten en enkels. De geur blijft je dan langzaam achtervolgen, de hele dag lang.

Veel plezier met je parfum!

waar parfum sprayen

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer