Kruidvat Blog

De do’s en don’ts bij het kopen van sportkleding

redmax header- v2

Waar moet je op letten bij het kopen van sportkleding?

Sporten is goed voor je lichaam én geest. Je conditie verbetert, je spierkracht neemt toe en je voelt je fitter. Ook leidt het sporten je af van het piekeren en negatieve gedachten en geeft het je meer energie. Bij het sporten hoort natuurlijk een goede sportoutfit. Met onze do’s en don’ts weet je precies waar je op moet letten bij het shoppen van een nieuwe sportlook.

De laatste trends in sportkleding

Vroeger hoefde sportkleding niet mooi te zijn, het moest alleen maar functioneel zijn. Vanaf de jaren ’80 gingen mensen steeds vaker naar de sportschool en wilden daarna direct boodschappen kunnen doen. De functionele sportkleding werd ingeruild voor comfortabele sportkleding die er ook nog eens goed uitzag. Modieuze sportkleding werd steeds belangrijker.

Waarom moet je speciale kleding dragen tijdens het sporten?

Eén van de belangrijkste voordelen van sportkleding is dat de kleding ademt. Het zweet wordt tijdens je work-out beter afgevoerd, waardoor je lichaam niet te warm wordt. In ademende kleding blijft je lichaam op temperatuur en koelen je spieren minder snel af. Zo voorkom je blessures.

De do’s en don’ts bij sportkleding

Waar let jij op bij het kopen van sportkleding? Het moet je natuurlijk goed staan, maar je moet er ook makkelijk in kunnen bewegen. Ga je een nieuwe sportoutfit shoppen? Hou deze do’s en don’ts dan bij de hand:

Do’s:

  • Koop sportkleding van het juiste materiaal. Dit is belangrijk om je lichaam op temperatuur te houden. Sportkleding van synthetische vezel is een stuk beter dan van katoen.
  • Ga voor kleding van een goede kwaliteit. Sportkleding moet je na elke work-out wassen. Kies daarom kleding die ook na veelvuldig wassen mooi blijft.
  • Kies voor de juiste maat, sportkleding moet niet te los, maar ook niet te strak zitten.
  • Vergeet niet om een vest mee te nemen. Een vest is ideaal tijdens de warming-up en cooling down.

Don’ts:

  • Draag geen kleding van 100% katoen. Katoen houdt vocht vast en voelt daardoor snel zwaar aan als je gaat zweten.
  • Wil je je sportlook compleet maken met wat make-up? Draag dan niet te veel en kies voor een waterproof mascara. Als je veel zweet, loopt je make-up namelijk sneller uit.

Nieuw! Sportkleding van Redmax

In onze webshop vind je nu sportkleding voor dames in maat 46 t/m 50. De collectie van Redmax bestaat uit sport-T-shirts, sportbroeken en sportcapri’s. De kleren bieden optimale bewegingsvrijheid en zijn speciaal ontworpen voor het sporten.

Nieuwsgierig? Bekijk dan snel de complete collectie in onze webshop.

close

Previous

De beste manier om te stoppen met roken
close

Next

Pak stress aan met deze 8 geuren