BLOG Kruidvat

Welke maat condoom heb je nodig?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 09/01/2023

Welke maat condoom heb je nodig?

Gebruiken jullie een condoom en zit het prettig? Dan gebruiken jullie waarschijnlijk de juiste maat. Er zijn namelijk allerlei verschillende maten condooms te koop. Hoe weet je welke je nodig hebt en wanneer past een condoom goed? Hier ontdek je er alles over.

Een te groot of te klein condoom?

Voor de beste bescherming en het fijnste genot is het belangrijk altijd de juiste maat condoom te gebruiken. Te groot of te klein kan voor problemen en ongemakken zorgen.

Gebruiken jullie een te groot condoom? Dan merken jullie dat al snel. Het condoom glijdt namelijk af. Als het condoom lastig om te doen is, kan het zijn dat het condoom te klein is. Als je een condoom op de juiste manier omdoet moet het makkelijk gaan. Ook kan een te klein condoom te strak zitten, wat de kans op scheuren vergroot. Het is dus erg belangrijk om de juiste maat te kiezen.

Hoe kies je de juiste condoommaat?

Passen in de winkel is geen optie. Daarom is het belangrijk om voor het bepalen van de goede condoommaat de penis op te meten. Je bepaalt de maat van het condoom aan de hand van de omtrek van de penis. De lengte van de penis is dus niet zo belangrijk!

De nominale breedte van het condoom bepaalt de maat van het condoom. Dat is dus de breedte van het condoom wanneer je het condoom plat neerlegt. Hieronder zie je welke maat condoom bij welke penisomtrek hoort:

  • Is de omtrek van de penis 10 centimeter of lager? Dan is de juiste condoommaat 47 mm.
  • Bij een omtrek van 10 tot 11 centimeter is de condoommaat 49 mm.
  • Bij een omtrek van 11 tot 11,5 centimeter is je condoommaat 53 mm.
  • Bij een omtrek van 11,5 tot 12 centimeter is je condoommaat 57 mm.
  • Bij een omtrek van 12 tot 13 centimeter is je condoommaat 60 mm.
  • Bij een omtrek van 13 tot 14 centimeter is je condoommaat 64 mm.
  • Is de omtrek van de penis groter dan 14 cm? Dan is je condoommaat 69 mm.

Het komt zelden voor dat een condoom te kort is. Als dat toch het geval is, doe het condoom dan wel zover mogelijk om de penis. Koop in elk geval geen grotere maat condoom, want dan bestaat de kans dat het condoom afglijdt.

Veel (veilig) plezier!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Geelzucht: hoe herken je het?
close

Next

Obstipatie bij je baby? Lees er alles over!