Kruidvat Blog

Zo maak je tijd voor rust in alle drukte

Header_Zo maak je tijd voor rust in alle drukte

Even een moment voor jezelf of jullie samen

Een baan, spelen met de kinderen, het huishouden doen, contact houden met vrienden en familie. Als ouders heb je het vaak enorm druk. Hoe maak je even een momentje voor jezelf of jullie samen en wat ga je dan doen? Je leest het hier.

Plannen, plannen, plannen

Het is belangrijk om regelmatig even tijd voor jezelf in te plannen. Doe dat in overleg met je partner, zodat jullie allebei op een andere tijd een moment voor jezelf hebben. Zo is de een bezig met de kinderen of het huishouden en kan de ander even lekker ontspannen. Bespreek met elkaar wie wanneer zo’n ontspanmoment heeft. Zo weet je waar je aan toe bent. Plan ook momenten voor jullie samen in, bijvoorbeeld als de kinderen in bed liggen.

Ga lekker in bad

Er is niets zo ontspannend als een heerlijk warm bad, alleen of samen met je partner. Zo zorg je dat je optimaal geniet van een momentje in bad:

  • Gebruik badzout of een bruisbal. Daardoor gaat het water heerlijk ruiken. Ga bijvoorbeeld voor de Kruidvat Flower Badbruisbal. Deze is zacht voor je huid en heeft een vrolijke kleur.
  • De ideale temperatuur voor een bad is tussen de 37 en 39 graden Celsius.
  • Zet kaarsjes in je badkamer. Kaarslicht geeft een ontspannen sfeer. Ook zorgt het voor romantiek, wat natuurlijk fijn is als je met je partner in bad gaat.
  • Zet een rustig muziekje op, zodat je helemaal tot rust komt.

Doe wat oefeningen of maak een wandeling

Van bewegen krijg je vaak veel energie. Je hoeft niet meteen intensief te trainen, een wandeling maken is ook prima. Tijdens een wandeling heb je de tijd om je hoofd even helemaal leeg te maken. Daardoor kan je weer met meer energie je dag voortzetten.

Sfeerbeeld_round_Zo maak je tijd voor rust in alle drukte

Kruip onder een dekentje op de bank

Op momenten van stress en drukte is het goed om je gedachten af en toe te verzetten. Door op de bank te kruipen met een dekentje en een goede serie of film op te zetten, vergeet je even al je zorgen. Dat kan natuurlijk ook samen met je partner.

Verwen elkaar met een massage

Als je elkaar masseert, hebben jij en je partner echt een moment samen. Creëer een ontspannen setting met kaarslicht en zachte, ontspannen muziek. Zorg ook voor een zachte ondergrond, zodat degene die de massage krijgt lekker ligt. Om je handen soepel over het lichaam te laten glijden, is massageolie handig, zoals de Therme Zen White Lotus Massage Olie. Heb je geen massageolie bij de hand? Dan werkt babyolie ook prima!

close

Previous Article

5 ideeën om te ontspannen na een dag thuiswer...
close

Next Article

Elke dag dezelfde lunch? Niet nodig met deze ...