BLOG Kruidvat

11 tips voor lange en sterke nagels

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 07/09/2020
Header_ 11 tips voor lange en sterke nagels

Zo maak je je nagels sterker

Heb jij ook last van zwakke nagels? Als je nagels niet sterk zijn, breken ze snel en bladdert de bovenste laag van je nagels af. Je handen zijn onderdeel van je uiterlijk, en je uiterlijk is je visitekaartje. Het is dus belangrijk om verzorgde nagels te hebben. En zeg nu zelf, het is ook fijn om mooie nagels te hebben en te kunnen experimenteren met leuke nagellakjes. Hier geven we je tips om je nagels langer en sterker te maken.

Tip 1: gebruik je nagels niet als gereedschap.
Je bent misschien geneigd je nagels te gebruiken als je iets openmaakt of schoonmaakt. Doe dit niet! De kans dat ze breken is dan groot. Gebruik altijd het juiste gereedschap of schoonmaakproduct in plaats van je nagels.

Tip 2 stop met nagelbijten.
Ja, dat is moeilijk. Maar er zijn tegenwoordig bittere smeermiddeltjes voor je nagels. Je kunt dit vies smakende middel direct op je nagels aanbrengen, of bovenop nagellak. Wedden dat je het nagelbijten dan snel afleert?

Tip 3: gebruik een nagelverharder.
Een nagelverharder is een soort kuur voor je nagels. Op de verpakking staat hoe lang je hem moet gebruiken. Op de eerste dag breng je de verharder aan als base coat. De dagen daarna breng je elke dag een nieuw laagje aan als top coat. Aan het einde van de kuur haal je alles eraf. Je nagels zullen harder zijn dan voor de kuur.

Tip 4: gebruik een vijl in plaats van een nagelknipper.
Je nagel bestaat uit drie lagen. Wanneer je een nagelknipper gebruikt, komt er te veel druk op deze lagen te staan. Hierdoor kunnen ze loskomen van elkaar en kan je nagel scheuren of breken. Gebruik daarom in plaats van een nagelknipper een nagelvijl. Daarmee kun je je nagels bijhouden op een manier die voor je nagels gezond is. Vijl altijd dezelfde kant op voor de gezondste nagels.

manier die voor je nagels gezond is. Vijl altijd dezelfde kant op voor de gezondste nagels.

Tip 5: vermijd aceton.
De meeste nagellakremovers bevatten aceton. Dit is heel efficiënt voor het verwijderen van nagellak, maar het is helaas minder goed voor je nagels. Gelukkig zijn er ook removers zonder aceton verkrijgbaar, zoals de Kruidvat Nagellakremover Zonder Aceton.

Sfeerbeeld_round_11 tips voor lange en sterke nagels

 

Tip 6: verzorg je nagelriemen.
Uit gezonde nagelriemen groeien gezonde nagels. Het is daarom ook belangrijk om goed voor je nagelriemen te zorgen. Verwen ze dus regelmatig met een vochtinbrengende crème of nagelriemolie.

Tip 7: voorkom uitdroging van je handen en nagels.
Als je nagels in contact komen met water worden ze sneller bros, zeker als dat water schoonmaakmiddelen bevat. Draag dus altijd beschermende handschoenen wanneer je de afwas doet en douche niet te lang.

Tip 8: let op je voeding.
Alleen een gezond lichaam laat gezonde nagels groeien. Je nagels bestaan uit keratine, dat is een proteïne. Met andere woorden: proteïne is de bouwsteen van je nagels en je hebt het dus hard nodig. Proteïne vind je vooral in vlees zoals kip en in vette vis. Ben je vegetariër? Proteïne zit gelukkig ook veel in zuivel, eieren, noten, spinazie, linzen, kikkererwten en bonen.

Zorg ook dat je voldoende zink binnenkrijgt, dat helpt namelijk bij de opname van proteïne. Je hebt ook vitamine A, B en C en calcium nodig voor gezonde, mooie nagels. Vitamine A vind je vooral in zuivel. Vitamine B en C zit in groente en fruit. Calcium vind je in zuivel, noten, groente en peulvruchten.

Tip 9: vijl je nagels squoval.
Squoval is vierkant met afgeronde hoekjes. Je nagels lijken korter als je ze rond of ovaal vijlt, dus probeer ze eens squoval te vijlen. Je ziet direct het verschil!

Tip 10: draag je nagellak op de juiste manier.
Wist je dat het horizontale, witte randje dat bovenaan je nagel zit optisch ‘breekt’? Je nagels lijken dus langer wanneer je ze lakt, want dan bedek je ook dit randje. Lak je nagellak zo dicht mogelijk tegen je onderste nagelriem aan, maar lak niet helemaal tegen de zijkanten aan. Dan lijken je nagels smaller, waardoor ze ook langer lijken. Gebruik een nagellak met een lichte kleur. Als je een donkere kleur gebruikt, lijken je nagels namelijk korter.

Tip 11: tik heel hard op je toetsenbord.
Ja, dat menen we echt. Door hard te tikken op je toetsenbord stroomt er meer bloed naar je vingers. En dat bevordert de groei van je nagels.

Ben jij benieuwd naar ons hele Mooi en Verzorgd assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

Welke Kruidvat mascara heb je nodig voor jouw...
close

Next

De 5 voordelen van hennep in je beautyroutine