Kruidvat Blog

Wat is gezichtstoner?

Gezichtstoners zijn weer helemaal terug dankzij de populariteit van de Koreaanse huidverzorging in tien stappen. Gezichtstoners werden altijd gebruikt om het pH-gehalte van de huid weer in evenwicht te brengen na het gebruik van reinigers met zeep. Moderne gezichtsreinigers zijn gelukkig veel milder en daardoor is een toner minder belangrijk. Gelukkig zijn gezichtstoners inmiddels uitgegroeid tot onmisbare, op zichzelf staande huidverzorgingsproducten. Ontdek hier wat een toner voor jouw huid kan doen.

Wat is gezichtstoner?

Een toner is een vloeibaar product dat op je huid wordt aangebracht (en niet wordt afgespoeld) nadat je je huid hebt gereinigd, maar voordat je een hydraterend product gebruikt. Het is eigenlijk een soort ‘tussenproduct’. Vroeger bevatten gezichtstoners veel alcohol en hadden ze een samentrekkend effect, maar tegenwoordig hebben ze meestal een waterbasis en verzorgen ze je huid ook op andere manieren.

Hoe en wanneer gebruik je gezichtstoner?

Doe nadat je je gezicht hebt gereinigd een paar druppels gezichtstoner op een wattenschijfje en breng de toner op je hele gezicht aan. Afspoelen is niet nodig. Als je liever geen wegwerpwattenschijfjes gebruikt, kun je ook gewoon een paar druppels in je handpalmen doen en de toner op je gezicht deppen. Breng hierna de serums of hydraterende producten aan die je normaal gebruikt.

Je kunt gezichtstoners zowel ‘s ochtends als ’s avonds gebruiken, maar gezichtstoners met krachtigere ingrediënten, zoals glycolzuur, kun je beter alleen ’s avonds gebruiken. Deze maken je huid namelijk gevoeliger voor zonlicht. Als je huid snel geïrriteerd raakt, kun je een krachtige gezichtstoner het beste eerst alleen een paar avonden per week gebruiken totdat je huid eraan gewend is.

Wat doet gezichtstoner voor je huid?

Er zijn allerlei verschillende gezichtstoners voor verschillende huidtypen, dus eigenlijk kan iedereen ze gebruiken. Een toner kan overtollige olie en hardnekkige vuilresten en make-up verwijderen nadat je je gezicht hebt gereinigd, maar een toner kan nooit je gezichtsreiniger vervangen. Bovendien kan een toner de olieproductie helpen reguleren, oneffenheden tegengaan en droge huid hydrateren door als het ware ‘paden’ te creëren die ervoor zorgen dat hydraterende producten beter worden opgenomen. Gezichtstoner kan zelfs fijne lijntjes en pigmentatie tegengaan. Toners met zuur kunnen je huid ook scrubben en vernieuwen voor een stevige, stralende en frisse teint . Dit soort toners hebben een krachtiger effect, dus wees voorzichtig met het gebruik ervan.

Op welke ingrediënten moet je letten?

Zoals gezegd zijn er verschillende toners voor verschillende huidtypen. Als je een vettige huid hebt en snel last hebt van puistjes, kun je het beste een toner kiezen met antibacteriële tea tree olie en een scrubbend ingrediënt, zoals glycolzuur of salicylzuur. Heb je last van roodheid en een gevoelige huid? Kies dan een toner met kalmerende kamille of aloë vera. En als je huid een beetje droog aanvoelt, kan een toner met rozenwater en vitamine E de broodnodige hydratatie bieden

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Huidverzorging: wat is jouw huidtype?
close

Next

Wat is de beste foundation?