BLOG Kruidvat

Make-up voor beginners

Read time: 3 minutes
Posted on: 14/01/2021

Wil jij graag voor het eerst make-up aanbrengen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen zorgen! Wij geven je een aantal tips en de do’s and dont’s bij de eerste keer make-up opdoen.

Make-uplook voor beginners

Er zijn een heleboel verschillende looks die je kunt creëren met make-up. Het is goed om van tevoren te bedenken voor welke look jij wilt gaan. Begin bij de basis: een make-uplook voor overdag en een make-uplook voor ‘s avonds.

Make-up voor overdag

Make-up voor overdag is rustiger en zachter dan in de avond. Ga voor een look die jouw natuurlijke schoonheid accentueert. Kies voor lichte kleuren die passen bij je huid, zoals een roze of oranje lipgloss. En fel kleurtje kan zo nu en dan ook erg leuk zijn! Maak je ogen niet te zwaar op voor overdag. Dit voorkom je door je ogen niet of fijntjes te omlijnen.

Make-up voor in de avond

Heb je iets te vieren of is er een andere gelegenheid waarin je wilt stralen? Met avondmake-up trek je de aandacht naar jou. Dit doe je door je ogen en/of mond te accentueren. Ga bijvoorbeeld voor een rode lippenstift en benadruk je ogen met een oogpotlood en oogschaduw.

Make-up kopen

Welke make-upspullen heb je nodig bij de eerste keer make-up opdoen? Alhoewel iedere vrouw op een gegeven moment zelf bepaalt wat zij fijn vindt om te gebruiken, zijn er een aantal basismake-upproducten die je kunt uitproberen. De meeste meiden beginnen met mascara en lipgloss, maar voor een complete dag- en avondlook, is het handig om onderstaande make-upproducten aan te schaffen:

Make-up aanbrengen

De eerste keer make-up aanbrengen zal een klein beetje een gedoe zijn. Je moet nog ontdekken wat echt bij jou past. Met onderstaande stappenplan helpen we je op weg:

  1. Gezicht reinigen en verzorgen
  2. Eventueel oogschaduw
  3. Eventueel oogpotlood
  4. Mascara aanbrengen
  5. Blush aanbrengen
  6. Lipgloss opdoen

Stap 1: gezicht reinigen

De eerste stap voor het opdoen van make-up is het reinigen en verzorgen van je gezicht. Het is belangrijk dat je je gezicht goed reinigt, omdat je anders de kans vergroot op onzuiverheden. Na het reinigen smeer je een hydraterende crème op je huid, zodat ze niet uitdroogt.

Stap 2: eventueel oogschaduw

Wanneer je gezicht gereinigd en verzorgd is, is het eindelijk tijd om te make-uppen. Heb je al een keuze gemaakt voor een look? Als je bijvoorbeeld voor avondmake-up gaat, kun je stap 2 en 3 ook meenemen. Begin met een oogschaduw die bij je huid en outfit past. Zorg ervoor dat je de oogschaduw blend na het aanbrengen. Dit doe je met een make-upkwast. Hierdoor loopt de kleur mooi over en ziet ze er minder hard uit. Blend na het aanbrengen de oogschaduw met een kwast, zodat de kleur mooi overloopt.

Stap 3: eventueel oogpotlood

Breng eventueel na de oogschaduw ook oogpotlood aan. Je kunt ervoor kiezen om de lijn boven je oog te tekenen, of eronder. Een lijn op beide plaatsen is vaak te zwaar en maakt je ogen kleiner.

Stap 4: mascara aanbrengen

De volgende stap is het aanbrengen van mascara. Mascara breng je in verschillende lagen op je wimpers aan. Houd het borsteltje horizontaal en werk altijd van binnen naar buiten voor een mooie krul. Bij de tweede laag kun je je mascaraborstel verticaal houden, zodat je de wimpers één voor één aanzet. Dit creëert een volle wimperboog. Tot slot breng je een laag zigzaggend aan. Hierdoor plakken je wimpers niet aan elkaar en blijven ze mooi gescheiden.

Stap 5: blush aanbrengen

Een beetje blush doet vaak wonderen! Heb je een lichte huid? Kies dan voor een (licht)roze, (licht)brons of abrikooskleurige blush. Wanneer je een donkere huid hebt, kies je voor warme tinten, zoals koraal en goudbruin, maar ook paars, oranje of (warm) roze zijn geschikte kleuren.

Breng de blush met een make-upkwast aan op je jukbeenderen. Begin halverwege je jukbeen en veeg de blush soepeltjes naar boven uit. Vergeet niet de blush te blenden, omdat je anders een te harde (roze) streep op de wangen hebt.

Stap 6: lipgloss opdoen

Tot slot, the finishing touch: lipgloss. Voordat je lipgloss opdoet is het goed om je lippen te verzorgen. Scrub velletjes op je lippen weg, anders drogen je lippen nog meer uit. Breng vervolgens een verzorgende lipbalsem aan, zodat je lippen gehydrateerd zijn. Klaar? Breng dan nu je lipgloss aan. Begin bij je bovenlip en werk vanuit het midden naar buiten, als een soort hart. Tot slot, breng je een laagje aan op je onderlip. Nu is je make-uplook helemaal compleet!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Herfstlook: de make-uptrends van dit najaar
close

Next

Statement haarklemmen: voor welke ga jij?