BLOG Kruidvat

In 3 simpele stappen bruin worden zonder zon

Bruin zonder zon Selftan

Bruinen zonder zon, zonder strepen en zonder vlekken!

Wat is de mooiste accessoire bij je outfit? Natuurlijk, een gezond bruin kleurtje! Maar hoe krijg je die als de zon zich niet laat zien? Dan is er bruin zonder zon of zelfbruiner. Maar hoe gebruik je die en hoe voorkom je strepen en vlekken? We geven je de beste tips!

Tip 1 – Begin met de juiste voorbereiding

Begin met het scrubben van je huid, de avond voordat je de bruin zonder zon gaat gebruiken. De scrub verwijdert dode huidcellen en maakt haar mooi glad en zacht. Ben je van plan te ontharen met wax of een ontharingsmiddel? Doe dat dan minstens 24 uur van tevoren. Wax en ontharingsmiddel verwijderen namelijk de toplaag van je huid. Als je te kort van tevoren waxt of onthaart kan je een vlekkerig resultaat krijgen. Besteed even aandacht aan de hydratatie van met name droge gedeelten van je huid, zoals de knieholtes en ellebogen. Hydrateer ze goed en gebruik een ontharingscrème of bodylotion voordat je met de zelfbruiner aan de slag gaat.

Kruidvat Solait

Tip 2 – Gebruik je zelfbruiner met beleid

Deze raad vinden we echt belangrijk. Gebruik een self tan applicator glove. Dus zo’n handschoen die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik van bruin zonder zon. We hebben er zelf 1 voor een prikkie in ons assortiment: de Kruidvat Solait Self Tan Applicator Glove. Doe je zelfbruiner op de applicator glove en verdeel het spul verticaal en in draaiende bewegingen. Blijf net zo lang draaiende bewegingen maken tot de bruin zonder zon helemaal is ingetrokken. Zorg dat je alle plekjes meeneemt. Check bijvoorbeeld als je je benen doet of je enkels en voeten ook goed zijn ingesmeerd. Gebruik op de drogere plekken, zoals je ellenbogen, knieën en enkels, de zelfbruiner spaarzaam. De huid is daar wat droger waardoor de zelfbruiner beter geabsorbeerd wordt. Gebruik je liever geen tan applicator glove, maar verdeel je de zelfbruiner liever gewoon met je hand? Was dan daarna je handen goed met water en zeep. Ook tussen je vingers. Anders krijg je een paar fraai gekleurde handen 😉

Laat de bruin zonder zon lang genoeg intrekken. Check op de verpakking van je zelfbruiner hoe lang je hem moet laten zitten. Wil je douchen, wacht daar dan minstens 4 tot 6 uur mee. Slim is ook om de zelfbruiner de hele nacht te laten intrekken en pas de volgende dag te douchen. Check of de zelfbruiner goed is ingetrokken, voordat je je aankleedt. Anders kan de bruin zonder zon vervelende vlekken maken in je kleding en voor een vlekkerig resultaat zorgen. Haast, haast, haast? Doe dan een donkere outfit aan.

Tip 3 – De kleur mooi houden

Gebruik elke dag een hydraterende bodylotion of crème om de kleur mooi te houden. • Was de Self Tan Applicator Glove goed uit na het gebruik. Dat kan gewoon met warm water en zeep. Zo blijft er geen product achter op de handschoen en krijg je de volgende keer weer een mooi resultaat. • Douche niet te heet. Een super warme douche droogt je huid namelijk uit, waardoor je kleur minder mooi blijft. Geniet van je sunkissed skin! Meer weten over de typen bruin zonder zon? Check welke zelfbruiners er zijn. Wil je het gebruik van een zelfbruiner op video zien? Bekijk Self tan, zo doe je dat.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zelf kunstnagels verwijderen? Met deze tips d...
close

Next

Hoe verzorg je geblondeerd haar?