BLOG Kruidvat

5 redenen waarom je altijd een self tan applicator moet gebruiken

Read time: 1 minute
Posted on: 13/03/2020
Header_5 redenen waarom je altijd een self tan applicator moet gebruike

De voordelen van een zelfbruinhandschoen

Is de lente aangebroken, maar zijn je benen nog te wit om dat leuke rokje of jurkje aan te trekken? Dan is een zelfbruiner de oplossing! Maar bij het aanbrengen van deze self tan wil je natuurlijk niet dat je handen daarna net zo oranje als wortels zijn. Met een self tan applicator voorkom je dit. Ontdek hier deze en nog meer redenen waarom je altijd een self tan applicator moet gebruiken bij het aanbrengen van een zelfbruiner.

Wat is een self tan applicator?

Je kunt natuurlijk je handen gebruiken voor het aanbrengen van een zelfbruiner, maar een speciale handschoen is nog veel beter. Deze self tan appliactor is eigenlijk een speciaal soort washandje voor het aanbrengen van zelfbruiningslotions, -crèmes, -mousses, -sprays en getinte vochtinbrengende crèmes.

Sfeerbeeld_round_5 redenen waarom je altijd een self tan applicator moet gebruike

Waarom moet je een self tan applicator gebruiken?

Als je vaker zelfbruiner hebt gebruikt, ken je het vast wel: de oranje handen. Je huid heeft een heerlijk bruin kleurtje, maar de binnenkant van je handen lijkt meer op een wortel. Met een self tan applicator voorkom je dit. Om de volgende redenen is het goed om altijd een zelfbruinhandschoen te gebruiken:

  • De binnenkant van je handen slaat nooit meer oranje uit. De actieve ingrediënten van de zelfbruiner trekken vaak snel in op droge huidplekken, zoals je handpalmen. Met een self tan handschoen voorkom je dat de ingrediënten op je huid komen.
  • Dankzij de speciale textuur van een self tan applicator breng je je zelfbruiner altijd mooi gelijkmatig aan.
  • Een zelfbruinhandschoen heeft vaak een groot oppervlak, waardoor je een groter stuk van je huid in een beweging bruint. Hierdoor ben je sneller klaar.
  • Self tan handschoenen zijn meestal goedkoop en kunnen meerdere keren gebruikt worden. Na het bruinen maak je ze eenvoudig schoon, laat je ze goed drogen en berg je ze op voor de volgende self tan.
  • De handschoen is vaak multifunctioneel. De dag voordat je je zelfbruiner aanbrengt, gebruik je hem om je huid te scrubben. Ideaal!

Tip: er kan altijd een beetje zelfbruiner door de handschoen heen komen, waardoor deze toch op de huid van je handen komt. Maak je handen daarom na het bruinen altijd goed schoon.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

In 3 eenvoudige stappen een perfecte smokey e...
close

Next

Beauty Masters aflevering 1 – De perfecte bas...