BLOG Kruidvat

5 dingen die je moet weten voordat je een zelfbruiner koopt

Read time: 2 minutes
Posted on: 20/04/2020
Header_solait 5 rendenen waarom je zelfbruiner moet gebruiken

Alles over self tan

Bruin worden zonder zon? Het kan met de hulp van een zelfbruiner. Ideaal als je benen op melkflessen lijken en je toch dat leuke jurkje aan wilt of als je je gezicht een gezonde glow wilt geven. Maar wat moet je weten voordat je met zelfbruiners aan de slag gaat? Wij hebben het voor je uitgezocht.

1 – Kies de zelfbruiner die bij jou past

Er zijn heel veel verschillende zelfbruiners. Zo zijn er crèmes, lotions, mousses, melk, tissues en maskers. Welke je kiest hangt af van welk deel van je huid je wilt bruinen, hoe ervaren je bent en wat je zelf fijn vindt. Neem dus de tijd om een zelfbruiner te kopen die bij jou past.

2 – Je moet je huid goed voorbereiden op de self tan

Nog even snel je benen van een bruin kleurtje voorzien voor je dat leuke rokje aantrekt? Dat zit er helaas niet in. Voor het beste resultaat bereid je je huid namelijk goed voor op de self tan. Dat doe je zo:

  • Scrub je huid 24 uur van tevoren met een milde scrub.
  • Neem je eerst een douche? Droog je dan goed af en laat je huid nog even aan de lucht drogen tot ze echt helemaal droog is.
  • Breng geen vette crème of bodylotion aan voordat je de zelfbruiner aanbrengt. De bruine teint heeft dan beter de kans om goed in te trekken.
  • Doe eerst alles wat je verder wilt doen: je benen scheren, je haarkleur bijwerken of waxen. Al deze handelingen kunnen effect hebben op je bruine kleurtje.
  • Breng de zelfbruiner met ronddraaiende, masserende bewegingen aan.
Sfeerbeeld_round_solait 5 rendenen waarom je zelfbruiner moet gebruiken

3 – Zelfbruiner kan afgeven op je kleding

Breng zelfbruiner altijd op je naakte huid aan, het liefst als je ook nog geen ondergoed aan hebt. Je moet een zelfbruiner altijd even in laten trekken voordat je je kleding aantrekt. Draag de eerste dag geen witte kleding. Sommige zelfbruiners geven hierop af.

4 – Zelfbruiners zijn veilig te gebruiken, mits je de handleiding volgt

Een zelfbruiner is een veilig alternatief voor bruinen in de zon, mits je altijd de gebruiksaanwijzing goed volgt.

Voor je huid is een zelfbruiner zelfs veiliger dan zonnen. Het stofje dat ervoor zorgt dat je verkleurt, is DHA. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen gevaren van dit stofje bekend. Het stofje blijft in je bovenste huidlaag en dringt niet verder door in je lichaam.

Je kunt wel allergisch zijn voor een van de bestanddelen van een zelfbruiner. Test de self tan daarom altijd op een klein stukje huid voordat je meer aanbrengt. Je ziet dan hoe je huid reageert en ontdekt meteen hoe de kleur uitpakt.

5 – Een zelfbruiner is geen anti-zonnebrandmiddel

Je huid heeft dan wel een mooi bruin kleurtje, maar dat betekent nog niet dat je nu onbeschermd de zon in kan. Een zelfbruiner biedt namelijk geen bescherming tegen de schadelijke uv-stralen. Smeer je daarom, ook als je een self tan hebt gebruikt, nog altijd goed in met een anti-zonnebrand.

Extra tip: gebruik geen anti-zonnebrand op oliebasis. DHA lost namelijk op in olie en hierdoor verdwijnt je zomerse kleurtje.

Ben jij benieuwd naar ons hele zelfbruiner assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Je haar kleuren met Syoss, zo doe je dat!
close

Next

De 5 meest gemaakte fouten bij het verven van...