BLOG Kruidvat

Waarom is haarverf zonder ammoniak beter?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 20/10/2020

Ben jij al geswitcht naar haarkleuring zonder ammoniak?

Ben jij ook gek op je haar kleuren? Soms ben je toe aan een nieuwe, frisse kleur of misschien verf jij je haar om grijze haren te verbergen. Wanneer je je haar verft, ruik je een sterke ammoniakgeur. Daar ben je waarschijnlijk minder fan van. Ammoniak is bovendien schadelijk voor je haar. Probeer dan Kruidvat No Ammonia haarkleuring. Deze haarverf is veel beter voor je haar dan normale haarverf. Een prachtige nieuwe kleur én voor je haar zorgen: wat wil je nog meer! Je leest hier alle ins en outs over ammoniak en waarom je beter ammoniakvrije haarverf kunt gebruiken.

Wat is ammoniak en waarom zit het in haarverf?

Ammoniak is een gas met een sterke, indringende geur. Opgelost in water wordt het ammonia en gebruik je het als schoonmaakmiddel. In haarkleuring zit vaak onverdunde ammoniak. Je herkent de geur onmiddellijk en deze blijft soms nog dagen in je haar hangen. Ammoniak opent je haarschubben. Hierdoor dringt de verf beter door in je haar en dekt de kleuring beter.

Waarom is ammoniak niet goed voor je haar?

Je lokken worden er droog van. Ook sluiten de haarschubben na het kleuren niet goed meer en splijten je haarpunten sneller. Zwavel verdwijnt uit je haar door ammoniak. De zwavelverbindingen zorgen voor een stevige textuur. Zonder deze verbinding kan je haar hard en broos worden. Daarom is het beter om een haarkleuring zonder ammoniak te gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een ammoniakvrije haarkleuring:

  • De haarverf is minder agressief en beschadigt je haar minder. Je haar breekt daardoor minder snel af en het behoudt meer glans.
  • Je bent van die vervelende, sterke geur af.

Haarverf zonder ammoniak is beter

Ammoniak beschadigt je haar. Doordat het je haarschubben opent, wordt je haar zwak en breekbaar. Ook verdwijnt door deze stof de zwavel uit je haar. De zwavelverbindingen zorgen voor een stevige textuur. Zonder deze verbinding kan je haar hard en broos worden. Daarom is het beter om een haarkleuring zonder ammoniak te gebruiken.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een ammoniakvrije haarkleuring:

  • De haarverf is minder agressief en beschadigt je haar minder. Je haar ziet er daardoor gezonder uit.
  • Je bent van die vervelende, sterke geur af.

Nieuw! Kruidvat No Ammonia haarkleuring

Kruidvat heeft sinds kort een ammoniakvrije haarkleuring: Kruidvat Crème Haarkleuring No Ammonia. Deze haarkleuringen zijn mild en speciaal geformuleerd met keratine om de haarstructuur te beschermen. Met een milde geur en perfecte grijsdekking zorgt de formule voor een rijke, natuurlijk ogende kleur en een langdurig kleurresultaat. Kruidvat Crème Haarkleuring is eenvoudig aan te brengen, drupt niet en geeft een natuurlijke kleur in slechts 30 minuten.

Na het verven van je haar met Kruidvat Crème Haarkleuring No Ammonia gebruik je de bijgevoegde conditioner: Kruidvat Intensive Color Double Oil Conditioner. Deze conditioner bevat een hoogwaardig combinatie van avocado-olie en arganolie, wat intensief voedend en hydraterend voor je haar is. De conditioner is mild voor je haar en hoofdhuid en helpt je haar te versterken en te beschermen tegen breuk en gespleten haarpunten. Bovendien gaat de formule pluis tegen, maakt ze je haar glad en handelbaar en versterkt ze de natuurlijke glans.

Syoss Oleo haarverf ammoniak

Ben jij toe aan een nieuwe kleur zonder je haar te beschadigen? Kruidvat Crème Haarkleuring No Ammonia is er in de kleuren robijn rood, diep zwart, bruin zwart, donkerblond en warm bruin. Wat wordt jouw nieuwe haarkleur?

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hoe haal je nepwimpers eraf?
close

Next

De ultieme finishing touch: make-up fixing sp...