Kruidvat Blog

Je haar dikker maken? Het kan echt!

header blog def

Tips om dun haar dikker te maken

Droom je van een volle bos haar, maar heb je van nature dunne lokken? Dan voelt het vast onmogelijk om je dunne haar meer volume te geven. Maar volgens ons is niets onmogelijk. Daarom leggen wij je hier uit hoe je je dunne haar dikker maakt. Want geloof ons, dat kan echt!

Verschillende haardiktes

Hoe dik je haar is, is genetisch bepaald. Hierbij onderscheiden we drie haardiktes: dun haar is ongeveer 0,03 millimeter, een gemiddelde haardikte is 0,06 millimeter en dik haar is ongeveer 0,09 millimeter. Het is natuurlijk lastig om te meten wat je haardikte precies is. Maar gelukkig hebben we hier een simpel trucje voor: pak een haar en rol deze heen en weer tussen je vingers. Voel je de haar heen en weer rollen? Dan heb je dik haar. Voel je de haar niet? Dan heb je dun haar.

Als je dik haar hebt, wil dat niet altijd zeggen dat je ook een volle bos hebt. Om hier achter te komen, ga je voor de spiegel staan en trek je een pluk haar weg. Zie je je hoofdhuid duidelijk en zit er veel ruimte tussen je haren? Dan heb je dun haar. Zie je je hoofdhuid bijna niet? Dan heb je van jezelf een flinke bos met haar.

Hoe krijg je dikker haar?

Omdat je haardikte genetisch bepaald is, is het natuurlijk niet echt mogelijk om je haren dikker te maken. Maar door goed voor ze te zorgen en je lokken gezond te houden verleng je wel de levensduur van je haren. Hierdoor heb je meer haar en dus een dikkere bos. Met deze tips tover jij je dunne haar om in vol, dik haar:

  • Ga regelmatig naar de kapper. Je haar is aan de onderkant vaak dunner dan aan de bovenkant. Laat je kapper weinig lagen in je haar knippen, zo behoud je de dikte van je haar. Met low- en highlights creëer je meer diepte in je haar.
  • Dun haar is kwetsbaar. Behandel het daarom met veel zorg en liefde. Je haar kleuren, föhnen en stylen kan je haar beschadigen. Pas hier dus mee op. Blijf je een dagje thuis? Laat je haar dan gewoon aan de lucht drogen. Wil je toch graag je haar blonderen? Doe dit dan maximaal twee keer per jaar.
Sfeerbeeld_round_Je haar dikker maken
  • Gebruik niet te veel haarverzorgingsproducten. Veel van deze producten verzwaren je haar, en dat wil je juist niet.
  • Gebruik droogshampoo ook op schoon haar. Heb je net je haar gewassen? Dan mist het vaak wat volume. Een goede tip is dan om wat droogshampoo op je schone haar aan te brengen. Hierdoor krijg je meer luchtigheid in je haar.
  • Slaap met een vlecht of knot in je haar. Dit werkt het beste als je haar nog nat is. Je haar krijgt hierdoor een mooie slag en ziet er de volgende dag voller uit.
  • Draag jij je scheiding altijd in het midden? Maak ‘m dan eens wat meer naar de zijkant. Omdat je haar dit niet gewend is, ziet het er voller uit.
  • Eet gezond. Dit heeft misschien niet direct zichtbaar effect, maar het is wel belangrijk om je haar ook van binnenuit goed te voeden. Drink daarom elke dag voldoende water en eet voldoende omega 3-vetten. Deze zijn goed voor je huid, haar en nagels. Je vindt ze in vis, noten, peulvruchten en olijfolie.
  • Vermijd stress, ook dit heeft namelijk invloed op je haargroei. Als je vaak gestrest bent, raakt de levenscyclus van je haar in de war waardoor er vaak minder haren groeien. Hierdoor wordt je haar dunner, en dat wil je zeker niet.
close

Previous

5 voordelen van een shampoo bar
close

Next

Hairtutorial: Disco Glam look