Kruidvat Blog

Een veelgemaakte fout bij het verven van grijs haar

header grijze haren

Hoe kan je je grijze haar natuurlijk kleuren?

Weet je nog het moment dat je je eerste grijze haar ontdekte? Dat was even slikken hè? Haarverf is een perfect wapen in de strijd, maar pak het dan wel slim aan. De juiste haarkleur geeft je een frisse uitstraling, maar met een voor jou verkeerde tint bereik het tegengestelde effect. Hoe voorkom je dat je er eerder ouder uit gaat zien dan jonger? Welke fout moet je echt niet maken? Je leest het hier.

Waarom wordt je haar grijs?

In je haar zitten kleurpigmentcellen (melanocyten) die pigment aanmaken (melanine). Als je veel pigment aanmaakt is je haar donkerder, bij een lagere aanmaak heb je een lichtere haarkleur. Naarmate je ouder wordt, produceren de pigmentcellen in je haar minder kleurstof. Wanneer dit helemaal stopt, wordt je haar kleurloos en dus wit. Nice to know: je krijgt dus eigenlijk geen grijs haar, maar wit of transparant. Doordat je witte haren tegen je andere, soms nog donkere haar aan liggen, lijkt het vaak grijs.

Wanneer word je grijs?

De één grijst als twintiger, terwijl bij de ander tot op hoge leeftijd geen grijze haar te zien is. Helaas kun je niks doen aan het moment waarop je grijs wordt; grijs worden is voor het grootste deel een kwestie van erfelijkheid. Ben je eenmaal grijs, dan is dat helaas niet meer terug te draaien. Niet op de natuurlijke manier althans, je kunt de natuur wel een handje helpen.

Je grijze haren natuurlijk camoufleren

Als je een paar grijze haren hebt, is het vaak niet zo moeilijk om ze op een natuurlijke manier te camoufleren. Kies een haarverf of kleurspoeling die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt, zo krijg je het meest natuurlijke resultaat. Als je wat meer grijze haren krijgt of echt helemaal grijs wordt, is het soms lastiger om je haar op een natuurlijke manier te verven. De belangrijkste tip hierbij is dat je oppast met te donkere kleuren; deze geven je al snel een strenge, harde uitstraling.

Denkfout bij het verven van grijs haar

Een veelgemaakte denkfout is dat je je haar altijd moet blijven verven in de kleur die je ook had voor je grijs werd. Hierbij vergeet je dat niet alleen je haar pigment verliest, maar ook je huid. Als je huidskleur lichter wordt, is het mooi als je haar ook oplicht. Als je ouder wordt, kies je dus beter voor een lichtere haarkleur. Dit oogt jonger en je ogen vallen ook meer op! Ook grijze uitgroei valt minder op bij een lichtere kleur. Je ideale kleur zal wel dicht bij je oorspronkelijke kleur liggen.

rond sfeerbeeld grijze haren

Onze tip: Schwarzkopf Tone Supreme Met Schwarzkopf Tone Supreme uitwasbare haarverf kies je zelf hoe intens je je haarkleuring wilt. Voor een subtiel effect laat je het 15 minuten intrekken, voor een intense kleur 20 minuten. De uitwasbare haarverf geeft een natuurlijk resultaat en is mild voor je hoofdhuid en haar omdat het pH-neutraal is en geen ammoniak bevat. Ben je benieuwd naar het hele Schwarzkopf Tone Supreme assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Het Kruidvat Foundationfeest
close

Next Article

Welke kleding kan je verven?