BLOG Kruidvat

Tips voor de bips. Kruidvat helpt je om de juiste luier te kiezen

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 17/02/2022

Kies de perfecte luier voor je kleintje

Kruidvat heeft veel verschillende luiers en luierbroekjes. Ze zitten niet alleen erg lekker, ze zijn ook lekker betaalbaar. Onze luiers zijn niet voor niets de meest verkochte luiers van Nederland* We geven je een heleboel tips om te kiezen voor de luier die perfect bij jouw baby past! Met de tips voor de bips, kies je de perfecte luier voor je kleintje. Maar wat je ook kiest, bij Kruidvat zit je altijd goed!

Welke luier van Kruidvat kies jij?

Hieronder zie je de verschillende lijnen met luiers van Kruidvat. Bij elke lijn staan de belangrijkste voordelen. Zo kies je dus makkelijk de beste luier voor jouw kindje.

Hoeveel luiers heb je nodig?

Hoe ouder je kindje, hoe minder vaak je hoeft te verschonen. In de eerste dagen na de geboorte heb je soms tot wel 10 luiers per dag nodig. In de dagen daarna ongeveer 7 luiers en als je kindje twee jaar is waarschijnlijk nog maar vier. Met deze handige tabel kun je een beetje inschatten hoeveel luiers je moet inslaan bij Kruidvat.

Extra absorbeerkracht nodig? Kies de + maten

Het ene kindje plast meer dan het andere kindje. Als je merkt dat een gewone luier niet genoeg absorbeert, dan kun je de + maten gebruiken. Die zijn namelijk extra absorberend. Dat is ook handig voor als je kindje vaak plast, maar nog niet groot genoeg is voor een grotere maat. Dan kun je de + maten gebruiken als een soort overgangsluier.

De drie luierfamilies van Kruidvat

Naast de handige en leuke luierbroekjes hebben we drie families met luiers. Er is dus altijd wel een Kruidvat luier voor jouw kindje:

Kruidvat luiers in de herkenbare gele verpakking

De luier van Kruidvat is verkrijgbaar in een aantal maten: 0 t/m 6+. Dus ook voor de allerkleinsten is er een comfortabele NewBorn luier. De maten 0, 1 en 2 hebben een slim plasalarm. Daarnaast hebben de maten 1 en 2 sinds kort een speciale capture pocket. Dit opvangnetje helpt spuitluiers voorkomen en scheelt zo een hoop gedoe! Meer weten? Ga dan naar Help spuitluiers voorkomen met Kruidvat NewBorn luiers met capture pocket!

Kruidvat is erg lief voor de jongste inwoners van ons land. De luiers zijn namelijk supercomfortabel. Ze zijn flexibel, fluweelzacht en ultradun. Zodat ook drukke baby’s veel bewegingsvrijheid hebben. En door de luchtdoorlatende materialen kan de huid van je baby goed ademen die daardoor droger en gezonder is. En om nog beter voor de tere huid van je baby te zorgen, zit er niets in de luier waar kindjes gevoelig voor kunnen zijn, zoals latex, lotion of parfum.

En natuurlijk zijn onze luiers droger dan droog. Door de superstretch elastiek op de rug sluit de luier perfect aan. En door de drie absorberende kanalen in de kern wordt vocht snel opgenomen en gelijkmatig verspreid. Daardoor biedt de luier zowel overdag als ’s nachts optimale bescherming.

De kleinste telg van deze familie is de Kruidvat NewBorn luier. Speciaal ontworpen voor pasgeboren baby’s. Met een fijne uitsparing in de rand om het nog gevoelige naveltje te beschermen. Verder hebben de luiers een handig plasalarm zodat je precies weet wanneer het tijd is om te verschonen. De klassieke Kruidvat NewBorn luiers zijn er in de maten 0, 1 en 2.

En hoe zit het met het milieu? De Kruidvat luiers hebben het EU Ecolabel en het FSC-keurmerk. Bovendien is de verpakking van de luiers gemaakt met 40% gerecycled plastic.

Onze CO2-gecompenseerde luiers: Kruidvat Pure & Soft luiers
Terwijl je kindje straks de eerste kleine stapjes zet, zetten wij grote stappen voor het milieu. De Kruidvat Pure & Soft luiers zijn namelijk volledig CO2-gecompenseerd. Dat betekent dat ze CO2-neutraal worden geproduceerd en getransporteerd. Verder hebben alle materialen die in contact komen met het huidje een natuurlijke oorsprong. En uiteraard zijn ze superzacht om het gevoelige babyhuidje te beschermen.

Uiteraard heeft deze familie ook newborn luiers. Net als de klassieke Kruidvat NewBorn luiers hebben ze een uitsparing voor de navel en een plasalarm. De newborn luiers van Pure & Soft zijn er in de maten 1 en 2.

De kern van de Pure & Soft luiers heeft een andere kleur. Dat is de natuurlijke kleur van de luier waardoor we de impact op het milieu nog kleiner maken. En ook de verpakking van de Kruidvat Pure & Soft luiers wordt steeds duurzamer. Op dit moment wordt de verpakking voor 50% gemaakt van natuurlijke materialen zoals suikerriet. Halverwege 2022 stappen we over naar een verpakking die voor 60% is gemaakt van gerecyclede materialen.

De Kruidvat Pure & Soft luiers zijn verkrijgbaar in de maten 1 t/m 5. Ze zijn FSC en Oekotex Made in Green gecertificeerd en ze hebben het EU Ecolabel.

Onze paarse familie: de luierbroekjes
Is je kleintje drukker dan druk? Kan je kindje niet stilliggen tijdens het verschonen? Heb je steeds meer moeite om een luier aan te trekken? Dan is een luierbroekje een slimme oplossing. Je trekt de broekjes heel makkelijk aan. Als het tijd is om te verschonen, dan scheur je gewoon de zijkanten los om hem weer uit te trekken.

Zo’n luierbroekje is natuurlijk ook erg handig voor onderweg of ’s nachts als je net even wat sneller een luier wil verschonen. Door de allround stretch kan een luierbroekje bij sommige kindjes ook helpen om lekkages te voorkomen. Bovendien nemen de slimme absorptiekanalen het vocht razendsnel op. En met de speciale Day & Night luierbroekjes kan je baby wel 12 uur lang droog blijven.

Verder is zo’n broekje natuurlijk ook een erg fijne uitkomst tijdens het potje trainen. Je kindje kan het broekje namelijk zelf uit- en aantrekken. En door de vrolijke Disney-print is het net een echt broekje en vinden ze het superleuk om er in rond te rennen. De luierbroekjes zijn verder superzacht en ademend door de luchtdoorlatende materialen, waardoor ze heerlijk comfortabel zitten.

*Kruidvat luiers maat 0 t/m 6+ ten opzichte van alle luiers maat 0 t/m 6+ verkocht in de Nederlandse winkelstraten, gemeten over Nielsen data week 49 2020 t/m week 48 2021 in stuks volume.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Mamadagboek aflevering 1 – fit en gezon...
close

Next

Mamadagboek aflevering 2 – Bevallen