Kruidvat Blog

Kruidvat flesvoeding het meest verkochte huismerk van Nederland!

Kruidvat flesvoeding in de Keuringsdienst van Waarde

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Maar als het geven van borstvoeding niet lukt, is flesvoeding een goed alternatief. In de Keuringsdienst van Waarde werd in de aflevering van 25 februari 2021 onderzocht of er verschil zit in kwaliteit tussen merken. In deze aflevering gaf een lactatiedeskundige aan dat de verschillende merken flesvoeding voor 99% aan elkaar gelijk zijn. Hoe kan dat?

Wat zit er in flesvoeding?
Flesvoeding is een ingenieus product met wel bijna 100 ingrediënten die gericht zijn op een normale ontwikkeling van je kindje. De belangrijkste bestanddelen zijn:

  • Als basis melkeiwitten en magere melkpoeder van koemelk
  • Vetten en koolhydraten leveren energie zodat je baby kan groeien en bewegen
  • Een mix van vitaminen en mineralen draagt bij aan de stofwisseling, gezondheid en weerstand van je kindje. In onze Kruidvat flesvoeding zit ProComplex+. Dit bevat ingrediënten die helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem (vitamine A en zink), de normale cognitieve ontwikkeling (ijzer), de normale groei (jodium) en de normale groei en ontwikkeling van de botten (vitamine D en calcium).

Al deze bestanddelen zijn wettelijk vastgelegd via Europese wetgeving. Het is verplicht deze drie bestanddelen in vastgestelde hoeveelheden in je flesvoeding te verwerken en in alle merken flesvoeding zijn deze dan ook verwerkt.

Daarnaast zijn er ook ingrediënten die toegevoegd mogen worden. In Kruidvat flesvoeding zitten bijvoorbeeld GOS/FOS, dit zijn oplosbare vezels.

Flesvoeding van Kruidvat Merk
Kruidvat was in 2005 de eerste retailer die flesvoeding onder het eigen merk op de markt bracht. We wilden hiermee flesvoeding toegankelijk maken voor iedereen. We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden zodat flesvoeding voor iedereen betaalbaar is.

Dit doen we onder meer door ons productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Bijna alle grondstoffen komen uit Nederland en we produceren volgens hoge duurzaamheidsstandaarden. Zo zorgen wij ervoor dat ieder kindje goede voeding kan krijgen. Kruidvat flesvoeding is dan ook het meeste verkochte huismerk van Nederland.*

De Keuringsdienst van Waarde
Als er op de verpakking ‘volledige zuigelingenvoeding’ staat, voldoet de voeding aan alle Europese eisen. Van extra bestanddelen is vaak niet wetenschappelijk bewezen dat deze werken, en als dat wel zo is worden de bestanddelen verplicht.

Kijk hier de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over babyvoeding terug. Niek Schipper, commercieel directeur van Kruidvat, laat in deze aflevering ook zien hoe onze flesvoeding gemaakt wordt.

* Bron: Nielsen FDP Markt MAT Wk 9 2021

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous Article

Kruidvat kraamvragen afl. 1 – Hoe maak je een...
close

Next Article

Kruidvat Kraamvragen