Kruidvat Blog

Met deze 8 tips voorkom je dat je peuter zich verveelt

Header_Met deze 8 tips voorkom je dat je peuter zich verveelt

Zo ga je verveling bij je kind tegen

De situatie waarin we nu zitten is voor iedereen lastig, ook voor je peuter. Hij of zij kan misschien niet naar de opvang en naar opa en oma, maar zit de hele dag thuis. En dat terwijl jij ondertussen thuis probeert te werken. Wil je dat je kindje zich niet verveelt? Ontdek dan deze leuke spelletjes en tips voor je peuter.

Tip 1 – Maak de mooiste stoepkrijttekeningen

Heb je een kleine Picasso in huis en is het mooi weer? Laat je peuter dan lekker buiten met stoepkrijt tekenen. Zeker als je een wat grotere tuin met veel bestrating hebt, is dit een ideaal tijdverdrijf.

Ook kun je samen een ware racebaan uittekenen, in miniformaat voor de speelgoedauto’s, of een levensgrote baan waar je kindje vervolgens met zijn (loop)fiets overheen kan crossen.

Tip 2 – Kleine hulp in het huishouden

Peuters zijn vaak volop bezig met het ontdekken van de wereld. Daarom vinden ze het vaak ook erg leuk om je in huis te helpen. Een echte hulp zijn ze misschien nog niet, maar zo hou je ze wel bezig. Ga je de meubels afstoffen? Geef je kindje dan ook een stofdoekje. Ga je aardappels schillen? Laat je zoon of dochter dan de aardappels wassen. Er is genoeg wat je kindje al kan.

Tip 3 – De perfecte (speel)tuin

Is het mooi weer? Creëer dan een klein paradijs voor je peuter in de tuin. Zet een speeltent op, maak een zandbak, haal het buitenspeelgoed uit de schuur en zorg er zo voor dat je kindje genoeg te doen heeft. Als je tijd hebt, kun je meehelpen zandkastelen te bouwen, maar anders kun je zelf aan de tuintafel even wat mailtjes wegwerken.

Het is ook leuk om een picknick of high tea in je eigen tuin te organiseren. Haal wat lekkers in huis of duik samen de keuken in. Je peuter vind het vaak erg leuk om te helpen waar hij of zij kan. Cupcakes versieren valt ook altijd goed in de smaak. Ga daarna samen bij de speeltent in de tuin zitten en geniet!

Tip 4 – Maak knutselwerkjes voor opa en oma

Mist je peuter opa en oma heel erg? Laat hem of haar dan een mooie tekening of een leuk knutselwerkje maken. Het is ook leuk om een foto of filmpje van jullie samen te maken en op te sturen. Opa en oma vinden dit vast fantastisch!

Sfeerbeeld_Met deze 8 tips voorkom je dat je peuter zich verveelt

Tip 5 – Na-apen

Je jonge peuter is de wereld nog aan het ontdekken. Stimuleer zijn of haar ontwikkeling en laat je kindje dingetjes nadoen. Lach naar je kindje, gooi je armen in de lucht of klap in je handen en stimuleer je kindje om je na te doen. Doet hij dat? Reageer dan heel blij en stimuleer zo het leerproces. Jij en je kindje hebben gegarandeerd samen pret!

Tip 6 – Bellenblazen

Bellenblazen is superleuk. Als je peuter al wat ouder is, kan hij het zelf, maar anders kan jij het ook doen. Je kindje zal gefascineerd naar de mooie bellen kijken en er achteraan lopen om ze te vangen.

Tip 7 – Ballenspelletje

Wil je de grove motoriek van je kindje stimuleren en samen spelen? Doe dan dit leuke balspelletje. Je hebt hier alleen een paar (zachte) ballen en een wasmand of doos voor nodig. Zet de doos of mand in de kamer of tuin en ga samen met je peuter op een kleine afstand staan of zitten. Laat je kindje de ballen in de mand gooien. Lukt dit? Dan kun je het iets moeilijker maken door de afstand te vergroten.

Tip 8 – Winkeltje spelen

Je kindje vindt het vaak reuze interessant om boodschappen te doen. Samen winkeltje spelen valt dan ook meestal goed in de smaak. Wist je dat je met de Kruidvat-dozen van je online bestelling je eigen Kruidvat-winkel kan maken? Wil je weten wat je hier allemaal mee kan? Bekijk dan snel deze video.

Ben jij benieuwd naar ons hele speelgoed assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous Article

Tips voor het goed voorbereiden van het badje...
close

Next Article

Wat voor speelgoed neem je mee op vakantie?