BLOG Kruidvat

Hoe kies je de juiste luiermaat?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 17/09/2020
Header_hoe kies je de juiste luiermaat

Welke maat luier heeft je kindje nodig?

NewBorn luiers, maat 2, maat 4, maxi, mini, weet jij met al die luiermaten soms ook niet meer welke je kindje nodig heeft? Wij helpen je! Hier leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste maat luier voor je kindje en hoe je weet wanneer je kind toe is aan een grotere luiermaat.

De luiermaat hangt af van het gewicht van je kindje

Luiermaten zijn ingedeeld op het gewicht van je kindje. Op alle pakken luiers staat aangegeven voor welk gewicht de maat luier geschikt is. Omdat kindjes van dezelfde leeftijd soms een heel ander gewicht hebben, is het lastig om luiermaten op basis van leeftijd in te delen. Daarom is gekozen voor gewicht.

Veel luiermerken hebben in hun maten overlap in het gewicht. Zo is de Kruidvat NewBorn maat 2 luier geschikt voor kindjes van 3 tot 6 kilo en is een maat groter, de Kruidvat maat 3 luier, geschikt voor kindjes van 4 tot 9 kilo. Als je kindje 4,5 kilo weegt, heb je daarom de keuze uit twee maten. Het ene kindje is namelijk wat molliger dan de ander en heeft misschien wel een hele andere lichaamsbouw. Het beste is daarom om goed te kijken naar welke luier je kindje goed past.

Tip: elk luiermerk is anders. Een Kruidvat luier maat 3 kan heel anders zitten en voor een ander gewicht geschikt zijn dan een Pampers maat 3. Kijk daarom goed naar het gewicht op de verpakking en kies de luier die je kindje het beste past.

Sfeerbeeld-hoe kies je de juiste luiermaat

Hoe weet je of een luier goed past?

Een goed passende luier sluit mooi aan en lekt niet door. Aan de hand van de vragen op deze checklist weet je of een luier goed past:
1. Lekt de luier niet?
2. Kan je kindje vrij bewegen en blijft de luier ook tijdens het kruipen en spelen goed op zijn plek zitten?
3. Knelt de luier niet? Controleer dit door te kijken of je makkelijk twee vingers tussen de luier en de buik van je kindje kunt steken

Heb je alle drie de vragen met ‘ja’ beantwoord? Dan heb je de goede luiermaat te pakken.

Wanneer stap je over naar een grotere luiermaat?

Je kindje groeit snel, zeker in de eerste maanden. Hij of zij kan daardoor op een gegeven moment toe zijn aan een grotere maat luier. Begint de luier te strak te zitten en lekt je kindje steeds vaker door? Dan kan het tijd zijn voor een grotere maat.

Het beste is om dan eens een luier van een maatje groter te proberen. Hoe zit deze? Sluit de luier mooi aan en lekt je kindje niet meer door? Dan kun je vanaf nu deze maat gaan gebruiken. Is de luier nog wat aan de grote kant? Gebruik dan nog een paar dagen de kleinere luiermaat en probeer het dan nog een keer.

Ben jij benieuwd naar ons hele Baby en Kind assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

10 fijne anti-zonnebrandcrèmes voor je baby e...
close

Next

Zo verlicht je het hoesten bij je baby