BLOG Kruidvat

Wat is het verschil tussen een rubberen en een siliconen fopspeen?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 08/10/2019
header - Suavinex - Wat is het verschil tussen een rubberen en een siliconen fopspeen

De beste fopspeen voor je kindje

Een fopspeen is voor veel baby’s een belangrijk accessoire. Een speen vervult de zuigbehoefte van je kindje en heeft een rustgevende werking. Er zijn verschillende fopspenen verkrijgbaar waaronder spenen van rubber en spenen van siliconen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Je ontdekt het hier.

Onze tip: De Suavinex 0-6M Full Latex Fopspeen is gemaakt van 100% zacht, natuurlijk rubber. De speen is soepel en voelt comfortabel aan.

Waarom heeft je kindje een fopspeen nodig?

Veel kinderen kunnen niet zonder hun fopspeen. Je kindje heeft namelijk een sterke zuigbehoefte en -kracht. Het zuigen tijdens het voeden is voor hem of haar vaak niet genoeg. Een fopspeen is dan een goede manier om in deze zuigbehoefte te voorzien. Zuigen aan een fopspeen is niet alleen goed voor de zuigbehoefte; je kindje wordt er ook rustig van. Tijdens het zuigen komt namelijk endorfine vrij. Dit hormoon werkt rustgevend en geeft je baby een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Een fopspeen stimuleert de ontwikkeling van de mond- een kaakspieren van je kleintje. Hierdoor komt zijn of haar tong meer naar voren te staan en blijft de luchtweg vrij. Ook voorkomt het dat je kindje gaat duimzuigen.

Van welk materiaal is een fopspeen gemaakt?

De meeste fopspenen zijn gemaakt van siliconen of van rubber (latex). Je herkent het verschil heel makkelijk: siliconen fopspenen zijn doorzichtig en rubberen fopspenen zijn geel/bruin van kleur.

6. Sfeerbeeld - Suavinex - Wat is het verschil tussen een rubberen en een siliconen fopspeen

Siliconen fopspenen zijn vaak stugger, maar ook steviger dan rubberen spenen. Een siliconen speen scheurt hierdoor minder snel. Spenen van rubber zijn soepeler en zachter. Hierdoor oefenen ze weinig druk uit op het gehemelte van je kindje en hebben ze minder effect op de stand van de kaken en tandjes.

Ontdek de latex fopspenen van Suavinex

Latex is een natuurrubber. Het wordt gewonnen uit de schors van de rubberboom. De spenen van Suavinex zijn van dit natuurlijke materiaal gemaakt. De ronde vorm benadert de tepel, waardoor je kindje snel een vertrouwd gevoel krijgt. De latex fopspenen zijn uit één stuk gegoten en zijn daardoor zeer hygiënisch. Er zijn geen naden of randen waarin melkrestjes en bacteriën achterblijven. Suavinex fopspenen zijn ook ideaal als slaapspeen. Door het zachte en soepele latex laten ze namelijk geen afdrukken of huidirritaties achter.

Latex absorbeert water en houdt geurtjes vast. Hierdoor kan de speen tijdens het gebruik van vorm en kleur veranderen. Vervang je fopspeen elke zes weken. Controleer dagelijks of de speen geen scheurtjes of andere beschadigingen heeft door aan het zuiggedeelte te trekken.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Hoe behandel je eczeem bij je baby?
close

Next

Zwanger of niet? Zo weet je het!