BLOG Kruidvat

Scheren op vakantie, zo doe je dat

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 01/04/2018
Scheren op vakantie

Ik ga op reis en neem mee…

Laat jij op vakantie je baard en snor gewoon groeien? Of ga je toch liever voor gladgeschoren? Ook op vakantie wil je er graag goed uitzien en je gezichtsbeharing in toom houden. Of je nu gaat kamperen, in een luxe resort verblijft of op rondreis bent, met onderstaande tips ga jij goed voorbereid op vakantie.

Met de auto of het vliegtuig?

Ga je met eigen vervoer op vakantie? Dan heb je het makkelijk. Je neemt gewoon je favoriete scheerapparaat en scheerschuim mee. Maar als je met het vliegtuig reist, krijg je te maken met strenge regels.

  • Vloeistoffen (en dus ook scheerschuim) en scheermesjes mogen alleen in je ruimbagage.
  • In je handbagage mag je maximaal 1 liter vloeistof meenemen en dat verdeeld over tien flesjes van maximaal 100ml. Deze moeten in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje zitten.
  • Scherpe voorwerpen mogen niet in je handbagage. Zo zijn een puntkam en knipscheermes verboden. Wegwerpscheermesjes mogen wel mee.

Wat neem je mee?

Reis je met de auto of neem je ruimbagage mee in het vliegtuig? Pak je eigen scheermesje, scheerschuim en andere scheerproducten in. Bang dat je favoriete scheermes onderweg beschadigt? Neem hem dan mee in een handige beschermhoes. Zo past je Gillette Mach3 of Fusion scheersysteem perfect in de Gillette Travelkit.

Ook handig, mini’s! Scheerschuim is er vaak ook in een miniverpakking, ideaal voor op vakantie. Deze mag in je handbagage en neemt minder ruimte in. Ook perfect als je maar een paar dagen op reis gaat.

Scheren man

Niet vergeten: talkpoeder

Talkpoeder staat waarschijnlijk niet op je inpaklijstje voor de vakantie. Toch is het goed om deze mee te nemen, zeker als je naar een zonnig en warm land gaat. Je huid is dan vaak bezweet, vet en vuil. Talkpoeder absorbeert vocht, vetten en oliën. Zo kun je fijner scheren! Doe na het scheren ook nog wat talkpoeder op je gezicht voor een schoon en fris gevoel.

Zo heb je altijd je vertrouwde scheerervaring, ook op reis.

close

Previous

Wanneer moet je je scheermesje vervangen?
close

Next

Eén miljoen bacteriën op je tandenborstel: ho...