BLOG Kruidvat

8 tips om zo lang mogelijk je vakantiegevoel vast te houden

Read time: 4 minutes
Posted on: 05/09/2017
vakantiegevoel vasthouden

Maandagochtend. Je schuift aan je vertrouwde bureau. En voordat je het echt beseft zit je weer volledig in: #workmode. Nét terug van vakantie, maar het lijkt alweer eeuwen geleden dat jij op je strandbedje lag in je bikini. Wil jij toch het liefst zo lang mogelijk dat heerlijke vakantiegevoel vasthouden? Dat lekkere zomerse teintje en de beachy waves in je haar? Geen zorgen, met deze 8 tips hou je oneindig de zomer in je bol.

1. Zomervibes

Maak een playlist vol zomerse liedjes. Bepaalde nummers die je op vakantie hebt gehoord of die jou de feel good summer vibes geven. Wie weet heb je op vakantie een lekkere Italiaanse, Spaanse of Franse zomerhit ontdekt op de radio. Bundel die zomerse beats in een afspeellijst en zet die thuis op als je de zomervibes even kwijt bent. Met je ogen dicht waan je je zo nog even op dat strand met je tenen in het zand. Of dans lekker door de kamer, gegarandeerd zomergevoel in huis.

2. Voorpret

Net je koffer uitgepakt en super chagrijnig omdat het nog zo lang duurt voordat je hem weer in mag pakken? Draai dit gevoel om en bekijk het van de positieve kant: je kunt weer uit gaan kijken naar de volgende vakantie! Maak een bucket list vol plekken die je ooit nog eens wil bezoeken, je kunt er zelfs een moodboard van maken met foto’s van mooie locaties. En misschien is het zelfs goedkoper om nu al je volgende vakantie te boeken. Of je hebt een mooi doel om naartoe te sparen. Leuk speuren naar hotels of mooie campings, heerlijk die voorpret.

3. Sunkissed look

Dat kleurtje op je gezicht van de zon doet al wonderen voor je uitstraling, maar hoe geef je jezelf thuis ook die sprankelende sunkissed look? Gebruik een zomerse bronzer om jezelf een gezonde gloed te geven en een glimmende lipgloss om je lippen wat shine te geven. Maak het af met een fel zomers kleurtje op je nagels. Niemand zal geloven dat jij niet nét van het strand komt.

4. Indian summer

Ok toegegeven, het kan flink stormen en regenen tijdens onze Nederlandse zomers. Maar lijkt het toch mooi weer te worden, ga dan niet binnen zitten en profiteer van het laatste beetje zomer in eigen land. Zeker als de herfst in aantocht is (indian summer tijd!) verandert de natuur weer van kleur, wat superveel moois oplevert buiten. Ga bijvoorbeeld eens kijken op de Veluwe of in ander natuurgebied. Dat regenbuitje overwin je wel, gewoon de paraplu mee en een regenponcho. Krijgt niemand jou klein!

5. Hou die teint

Eerlijk, na je vakantie wil je zo lang mogelijk je bruine benen blijven showen. Super balen dus als die zomerse kleur vaak weer zo snel verdwenen is als je terug bent van vakantie. Maar niet getreurd, hou je teint gewoon wat langer vast met een beetje hulp uit een flesje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bronzing milk die zorgt voor een natuurlijk gebronsde kleur en tegelijkertijd de huid hydrateert? Of kies voor een instant mousse die je makkelijk aanbrengt met een handschoen en direct een bruine gloed afgeeft. En niet alleen je benen natuurlijk, het is geschikt voor je hele lichaam. Hou jij lekker lang dat gezonde kleurtje vast.

vakantiegevoel

6. Net van het strand

Het zoute zeewater en natuurlijk de zon op vakantie, samen zorgen ze ervoor dat je haar een zomerse glow en mooie structuur krijgt. Thuis dat effect ook in je haar? Probeer een sea salt spray die geeft je haar een stugge, warrige structuur. En lekker luchtig volume, alsof je een dagje naar het strand bent geweest.

7. Zomerse geuren

Je kent het vast wel, je ruikt een bepaalde geur en het voelt meteen alsof je weer op een bepaalde plek bent of je denkt terug aan een speciaal moment. Als jij tijdens je vakantie een lekkere zomerse geur gebruikt, haal je dat vakantiegevoel later weer naar boven door het thuis op te sprayen. Een lekkere zomerse geur van Jil Sander bijvoorbeeld, die ruikt naar oranjebloesem en viooltjes. Of ga voor een frisse body mist die ruikt naar zomers fruit: maracuja en açai bessen.

8. Vakantiefoto’s

Heb jij veel foto’s gemaakt tijdens je vakantie? Laat ze niet verdwijnen tussen je andere foto’s, maar geef ze een ereplekje. Het is zonde om er nooit meer naar om te kijken. Verzamel dus je lievelingsfoto’s en – ja, old school maar daarom juist leuk - druk ze af of maak er een mooi fotoboek van. Dan maak je jouw herinneringen tastbaar en hoef je alleen maar dit boek uit de kast te pakken om weer even dat vakantiegevoel te beleven. Of maak een blow-up van je mooiste vakantiefoto en geef deze een mooie plek in huis. Zo blijft het vakantiegevoel leven en kun je, terwijl je daar iedere dag naar staart, alvast dagdromen over je volgende vakantie…

close

Previous

In 5 stappen je huid voorbereiden op de vakan...
close

Next

Eerste zonnestralen in de lente? Smeren dan!