Handig! Speciale scheertechniek voor de gevoelige huid

Gevoelige huid scheren Gillette

Zo scheer je je gevoelige huid comfortabel glad

Geeft je huid een branderig gevoel tijdens het scheren? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. De kans op wondjes en sneetjes is dan groter. En dat maakt het scheren niet bepaald prettig. Met deze tips maak je het scheren van je huid toch comfortabel.

Wat heb je nodig?

Voor het scheren heb je een scheermesje en een scheergel nodig. Kies deze producten zorgvuldig:

  • Een niet-drogende en dermatologisch geteste scheergel maakt je huid zachter. Ze is zo beter beschermd tegen sneetjes.
  • Gebruik een scheersysteem met meerdere mesjes. De mesjes staan dan dichter op elkaar waardoor de druk op elk mesje vermindert. En dat scheert comfortabeler.
  • Vervang je scheermes regelmatig. Een bot mesje veroorzaakt sneller wondjes en huidirritatie. Voelt je huid trekkerig? Vervang dan je scheermesje.

Heel handig: sommige scheersystemen hebben een speciale indicatiestrip. Deze verkleurt als het tijd is om je mesje te vervangen.

Gevoelige huid scheren Gillette

De juiste techniek

Naast de beste producten is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt. Scheer eerst met de haarrichting mee. Neem lichte en zachte halen. Als het nodig is, scheer je daarna tegen de haarrichting in om dieper te scheren.

Tip: Spoel het scheermesje tijdens het scheren regelmatig even af onder de kraan. De randjes lopen zo niet vol en het mesje glijdt beter over je huid.

Scheer je bovenlip en de rest van de huid rondom je mond als laatste. De scheergel is dan beter ingetrokken en de haren zijn zachter. Gebruik hiervoor een enkel mesje. Deze is ideaal voor het scheren van lastige plekken.

Na het scheren

Vergeet je huid na het scheren niet af te spoelen met koud water en droog te maken. Verzorg je huid daarna met een hydraterende aftershave lotion.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer