Haartrends – Festival Braids

Festival Season

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen weer begonnen is! Heb jij al kaartjes voor je favoriete festivals? Lucky you! Ligt je outfit al klaar, maar heb je nog niet nagedacht over hoe jij je haar gaat dragen? Deze look van haarstylist Michelle is ideaal.

Vlecht er op los

De vlecht blijft natuurlijk hartstikke populair voor een festival. Of je nu één vlecht hebt, twee of een vissengraat, dit is de plek waar je all out kunt gaan! De Festival Braids zorgen ervoor dat je haar niet aan je gezicht plakt. Hierdoor kun je uren lekker dansen! Zon of regen, deze haarstijl zit altijd goed.

van 0.00 7.99

How to

Maar hoe maak je een braid nou eigenlijk? Haarstylist Michelle laat het zien in deze simpele haar tutorial.

Stap 1

Voor deze look gebruik je de L’Oréal Stylista Braid Milk, dit zorgt voor grip en glans en is perfect voor stevige vlechten. Verdeel het over de kant die je gaat vlechten over de hele lengte tot in de punten.

Stap 2

Pak een pluk en verdeel deze in twee delen. Start met de vissengraat. Dit doe je door aan de buitenkant een pluk weg te pakken en deze over de pluk te laten vallen. Aan de binnenkant van de andere pluk maak je ‘m vervolgens vast. Doe dit aan beide kanten en let wel op dat je strak vlecht. Aan het einde van de vlecht maken we ‘m wat losser en zetten we de vlecht vast met een elastiekje.

Stap 3

Pak nu een nieuwe pluk linksonder de vissengraat en maak een tweede vlecht. Duw de vlecht wat losser met je vingers en maak ‘m vast met een elastiekje.

Stap 4

Pak de eerste vlecht en haal deze naar je achterhoofd toe. Zet ‘m iets onder je kruin vast met een speldje. Zorg dat je genoeg haar overhoudt, zodat het speldje niet zichtbaar is.

Stap 5

Nu gaan we kleuren. Hiervoor kun je de L’Oréal Colorista Hair Makeup gebruiken. Voor je hiermee gaat beginnen is het wel handig om een handdoek om je schouders te wikkelen zodat je kleding niet vies wordt.

Stap 6

Kies wat plukken van ongeveer één centimeter en kleur deze met de Hair Makeup. Smeer het halverwege de pluk tot aan de punt. Wrijf tussen twee vingers de pluk omhoog, dit zorgt voor een mooie overloop en de kleur wordt zo goed verdeeld over het haar. Voordat je verder gaat maak je je handen even schoon.

Stap 7

Föhn je haar zodat de kleur extra snel indroogt.

Stap 8

Borstel je haar uit en met een ronde föhnborstel breng je je haar in model en maak je de look af.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer