Kruidvat Blog

De do’s en don’ts voor een gezond cholesterolgehalte

Lucovitaal, cholesterol

Is jouw cholesterolgehalte ok?

Een hoog cholesterolgehalte is een bedreiging voor je gezondheid. Je hoort er vast vaak iets over, maar wat zijn nu echt de do’s en don’ts voor een gezond cholesterolgehalte? Je vindt ze hier.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof die van nature in je lichaam voorkomt. De stof speelt een belangrijke rol in je lichaam. Naast goede cholesterol bestaat er ook slechte cholesterol. Is de verhouding tussen die twee niet ok, dan is dat niet goed voor je gezondheid. Alleen je merkt daar zelf eigenlijk niets van. Een reden te meer om je cholesterolgehalte goed in de gaten te houden.

Weten of jouw cholesterolgehalte ok is? Doe thuis een zelftest.

Het cholesterolgehalte speelt een grote rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Het cholesterolgehalte in je bloed is voor een groot deel erfelijk bepaald. Maar gelukkig kun je zelf ook veel doen om je cholesterolgehalte gezond te houden.

Niet doen!

  • Roken beschadigt en verlaagt het goede cholesterol in je bloed. Stoppen met roken doet bovendien veel meer goeds voor je gezondheid. Bekijk ook de voordelen van stoppen met roken.
  • Overgewicht is niet goed voor je. Vooral buikvet is van invloed op het cholesterolgehalte.
  • Veel producten met verzadigd vet of transvetten eten. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed. Verzadigde vetten zitten in volle melkproducten zoals volle melk, roomboter en margarine in een wikkel, vet vlees, chocolade, koek, gebak en snacks.

Wel doen!

  • Door meer te bewegen verhoog je het gehalte goede cholesterol in je bloed. Probeer elke week tenminste 2,5 uur te bewegen.
  • Eet gevarieerd en gezond. Gebruik veel groenten en fruit, volkoren producten en laat de snacks, koekjes en gebakjes links liggen. Dit heeft sowieso allerlei gezondheidsvoordelen.
  • Eet onverzadigde vetzuren. Deze vind je in de vloeibare bakproducten, oliën, noten en vette vis.
Lucovitaal, cholesterol

Tip: Hoe weet je het verschil tussen transvetten of verzadigde vetten en onverzadigde vetten? Transvetten of verzadigde vetten zijn de vetten die hard worden bij lagere temperaturen, zoals boter in een pakje en frituurvet. Onverzadigde vetten blijven vloeibaar, zoals olijf- en zonnebloemolie.

Met Lucovitaal Rode Gist Rijst Capsules hou je je cholesterol in balans!

Lucovitaal Rode Gist Rijst is een natuurlijke formule voor het behoud van een normale cholesterolspiegel. Het bevat het actieve Monacolin K uit Monascus purpureus. Het verband tussen het gebruik van 10 mg Monacolin K per dag en het behouden van een normale cholesterolspiegel is wetenschappelijk bewezen. Lucovitaal Rode Gist Rijst is een makkelijke one-a-day formule en bevat 10 mg Monacolin K per capsule.

Traditioneel middel

Monacolin K is een belangrijke werkzame stof in rode gist rijst. Rode gist rijst wordt gewonnen uit de rijst die vergist is met het gist Monascus purpureus. In Azië wordt rode gist rijst al eeuwen gebruikt in de traditionele kruidenleer. Ga hiervoor naar deze blog!

close

Previous

Jeuk in je oren? Je bent niet de enige!
close

Next

Help! Heb ik aambeien?