Kruidvat Blog

Coronaproof op pad: alles over hygiëne onderweg

Header_Coronaproof op pad alles over hygiëne onderweg

(Persoonlijke) hygiëne tijdens een dagje weg of vakantie

De wereld om ons heen is de afgelopen tijd flink veranderd. In slechts een paar maanden tijd zijn we overgestapt naar ‘het nieuwe normaal’. Maar dat betekent gelukkig niet dat we geen leuke dingen meer kunnen doen. Een dagje naar de dierentuin, even de stad in om nieuwe kleren te shoppen of op vakantie, het kan allemaal weer. Maar waar moet je tijdens deze uitstapjes op letten qua hygiëne? Wij hebben de belangrijkste tips hier verzameld.

Hygiëne tijdens een dagje weg

Nadat we de eerste maanden van de coronacrisis veel thuis hebben gezeten zijn we blij dat we er weer op uit kunnen. Een dagje naar het pretpark, een dierentuin of een museum is namelijk hartstikke leuk. Maar als je nu weggaat is het wel belangrijk om de volgende producten bij je te hebben:

  • Desinfecterende handgel. Niet overal heb je stromend water en zeep bij de hand om je handen te wassen. Een klein flesje handgel is dan ideaal. Hiermee maak je zonder water je handen hygiënisch schoon. En dankzij het kleine formaat past het flesje altijd in je tas of jaszak.
  • Hygiënische doekjes. De tafel waar je aan gaat lunchen, het winkelwagentje om je boodschappen in te doen, je raakt nogal wat aan op een dag. Daar zijn we ons nu een stuk bewuster van. Als je op pad gaat, is het daarom altijd handig om een pakje wegwerpschoonmaakdoekjes bij je te hebben, zoals de Dettol 2-in-1 Hygiënische Doekjes. Hiermee maak je alles snel even schoon.
  • Neem ook altijd een pakje papieren zakdoekjes mee. Na gebruik gooi je deze makkelijk weg. En geloof ons, er is altijd wel een moment waarop ze van pas komen.
  • Ga je met het openbaar vervoer op pad? Vergeet dan niet om mondkapjes mee te nemen, Als je heen en terug gaat, heb je er twee per persoon nodig.
Sfeerbeeld_round_- Coronaproof op pad alles over hygiëne onderweg

Hou je verder tijdens een dagje weg aan de geldende maatregelen. Hou 1,5 meter afstand van anderen en volg de aanwijzingen van bijvoorbeeld de dierentuinmedewerkers. Zo zorg je goed voor jezelf en voor anderen.

Hygiëne op vakantie

Naast een dagje weg is het ook fijn om een weekend, midweek of misschien wel langer weg te gaan. En of je nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat, overal geldt dat het belangrijk is om op je hygiëne te letten.

Ook op vakantie is het daarom goed om een flesje desinfecterende handgel en een pakje hygiënische doekjes bij je te hebben. Ga je met het vliegtuig? Neem dan in ieder geval een klein flesje handgel mee in je handbagage voor onderweg. Ook de mondkapjes moeten in je koffer, want zeker in het buitenland zijn ze op veel plekken verplicht. Check van tevoren ook goed welke coronamaatregelen op jouw vakantiebestemming gelden.

Houd daarnaast op vakantie dezelfde basisregels als hier in Nederland aan:
• Was je handen zo vaak mogelijk. Check ook ons handige stappenplan.
• Hoest en nies in je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg.

Meer weten over persoonlijke hygiëne? Lees dan ook deze handige hygiënetips voor in huis en ontdek hoe je je telefoon in 3 simpele stappen desinfecteert.

close

Previous Article

Stress door corona? Deze tips helpen je om to...
close

Next Article

5 veelgestelde vragen over resveratrol