Kruidvat Blog

Blijf super fit met vitamines voor vrouwen

vitamines voor vrouwen

Waarom er speciale vitamines zijn voor vrouwen

Capsules, tabletten, poeder en drankjes. Er zijn ontelbaar veel voedingssupplementen op de markt. Eet je gevarieerd maar wil je je lichaam voorzien van extra vitamines? Dan kun je kiezen voor multivitaminen. Lust je geen melk of andere zuivel? Je kunt dan zorgen voor wat extra calcium met bijvoorbeeld een calcium tablet. Voor elk denkbaar probleem is er een passend supplement. Maar weet je dat er speciale vitamines en mineralen voor vrouwen zijn? Helemaal afgestemd op wat vrouwen nodig hebben? Voor vrouwen in verschillende levensfases; dus niet alleen voor zwangere vrouwen!

vitamines voor vrouwen

Even wat extra’s

Zo lang mogelijk gezond en fit blijven. Dat willen we toch allemaal? Maar er zijn van die periodes in je leven waarin je lichaam wel wat extra’s kan gebruiken. Zit je in een stressvolle periode, je menstruatie of de overgang? Of ben je zwanger? En heb je ook nog eens een druk leven? Dan lukt het niet altijd voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen via je dagelijkse eten. Een dosis extra vitamines kan je lichaam dan helpen.

De jongens tegen de meisjes

De eeuwige strijd tussen mannen en vrouwen zie je ook terug bij de voedingssupplementen. De vitaminebehoefte van haar is anders dan die van hem. Sommige vitamines zijn voor vrouwen belangrijker dan voor mannen. En vrouwen hebben bepaalde vitamines vanaf een andere leeftijd of levensfase nodig dan de boys.

De vitaminebehoefte van de vrouw op een rijtje:

  • Vitamine D zorgt voor een verminderde kans op botafbraak. Het is goed vanaf je 50e een supplement met extra vitamine D te slikken. Mannen, voor jullie geldt dit pas vanaf je 70e.
  • Vrouwen tussen de 20 en 50 jaar kunnen behoefte hebben aan meer ijzer door het bloedverlies tijdens de menstruatie.
  • De hormoonhuishouding kan soms best ‘een dingetje’ zijn. Vitamine B en zink helpen bij het in balans houden van de hormoonhuishouding.
  • Vrouwen die graag zwanger willen worden en vrouwen die zwanger zijn wordt vaak aangeraden extra foliumzuur te nemen tot en met de tiende week van de zwangerschap. Dit verkleint de kans op een open ruggetje bij het kindje.
  • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven nemen vaak extra vitamine D voor een goede botopbouw van hun kindje.
  • Er zijn speciale supplementen voor huid, haar en nagels. Want je wilt natuurlijk blijven stralen met sterke nagels, een gezonde huid en glanzend haar.
  • Er zijn speciale supplementen die je ondersteunen als je in de overgang bent. Die je bijvoorbeeld helpen bij die super irritante opvliegers!
  • Voel je je moe en futloos? Er zijn supplementen die je energieniveau een boost geven, speciaal voor de vrouw!

Zo blijf jij in control!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Help! Heb ik een vaginale schimmel?
close

Next

DIY: van oud kopje naar trendy theelichtje