Kruidvat Blog

Waarom Stoptober hét moment is om te stoppen met roken

Doe mee aan deze bijzondere 28-dagen-niet-roken-reis

Ongeveer 80% van de rokers wil graag stoppen met roken. Maar excuses als “Ik rook maar af en toe” en “Mijn oma is 85 en rookt al haar hele leven” maken dat veel mensen niet van deze ongezonde gewoonte afkomen. Kruidvat steunt daarom Stoptober, hét moment om te stoppen met roken. Doe jij mee?

Hét stopmoment van het jaar

Als je meedoet aan Stoptober stop je per 1 oktober met roken. Doordat met jou vele andere stoppen met roken, steun je elkaar en heb je meer vertrouwen om echt te kunnen stoppen. Sinds 2015 wordt er in de eerste helft van oktober meer gegoogled naar ‘stoppen met roken’ dan rond Oud & Nieuw. Stoptober is daarmee hét stopmoment van het jaar. Dat roken niet goed voor je is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Door samen te stoppen en elkaar te steunen, lukt het vaak wel.

Stop met roken

Stoptober werkt!

Ben je nog niet overtuigd? In 2017 heeft de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC in opdracht van KWF een onderzoek naar de ervaringen van deelnemers uitgevoerd. De resultaten spreken voor zich:

  • 70% van de deelnemers slaagde erin om tijdens de 28 dagen van Stoptober vrijwel niet te roken
  • Deelnemers die na Stoptober toch weer gaan roken, roken minder.

De kracht van Stoptober

Waarom werkt Stoptober eigenlijk? Het initiatief haalt haar kracht uit het samen stoppen en het ondersteunen van het stoppen. Stoptober:

  • Geeft realistische informatie over de lichamelijke veranderingen van het stoppen met roken;
  • Helpt bij moeilijke momenten;
  • Biedt sociale steun;
  • Maakt ontwenningsverschijnselen bespreekbaar en geeft advies.

Op de website, via de app en via social media helpt Stoptober je bij het stoppen met roken. De app is dit jaar volledig vernieuwd. Met de leuke community functie krijg je steun van je voetbalteam, je collega’s of je buren. Ook houdt de app precies bij hoe lang je al gestopt bent, wat je dat aan geld opgeleverd heeft en hoe goed dat is voor je gezondheid. Zo ga jij op weg naar een gezondere levensstijl. Schijf jij je in op stoptober.nl en doe je mee? Wij hopen van wel!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De harde waarheid over superfoods
close

Next

4 redenen waarom vrouwen extra vitamines nodi...