BLOG Kruidvat

Waarom Stoptober hét moment is om te stoppen met roken

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 02/08/2022

Waarom Stoptober hét moment is om te stoppen met roken

Ongeveer 80% van de rokers wil graag stoppen met roken. Maar excuses als “Ik rook maar af en toe” en “Mijn oma is 85 en rookt al haar hele leven” maken dat veel mensen niet van deze ongezonde gewoonte afkomen. Kruidvat steunt daarom Stoptober, hét moment om te stoppen met roken. Doe jij mee?

Hét stopmoment van het jaar

Als je meedoet aan Stoptober stop je per 1 oktober met roken. Doordat met jou vele andere stoppen met roken, steun je elkaar en heb je meer vertrouwen om echt te kunnen stoppen. Sinds 2015 wordt er in de eerste helft van oktober meer gegoogled naar ‘stoppen met roken’ dan rond Oud & Nieuw. Stoptober is daarmee hét stopmoment van het jaar. Dat roken niet goed voor je is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Veel rokers willen wel stoppen, maar vinden niet het juiste moment of krijgen last van ontwenningsverschijnselen. Door samen te stoppen en elkaar te steunen, lukt het vaak wel.

Stoptober werkt!

Ben je nog niet overtuigd? In 2017 heeft de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC in opdracht van KWF een onderzoek naar de ervaringen van deelnemers uitgevoerd. De resultaten spreken voor zich:
• 70% van de deelnemers slaagde erin om tijdens de 28 dagen van Stoptober vrijwel niet te roken
• Deelnemers die na Stoptober toch weer gaan roken, roken minder.

De kracht van Stoptober

Waarom werkt Stoptober eigenlijk? Het initiatief haalt haar kracht uit het samen stoppen en het ondersteunen van het stoppen. Stoptober:
• Geeft realistische informatie over de lichamelijke veranderingen van het stoppen met roken;
• Helpt bij moeilijke momenten;
• Biedt sociale steun;
• Maakt ontwenningsverschijnselen bespreekbaar en geeft advies.
Op de website, via de app en via social media helpt Stoptober je bij het stoppen met roken. De app is volledig vernieuwd. Met de leuke communityfunctie krijg je steun van je voetbalteam, je collega’s of je buren. Ook houdt de app precies bij hoelang je al gestopt bent, wat je dat aan geld opgeleverd heeft en hoe goed dat is voor je gezondheid. Zo ga je op weg naar een gezondere levensstijl. Schrijf jij je in op stoptober.nl en doe je mee? Wij hopen van wel!

Stopshows

Stoptober biedt dit jaar nog meer hulp met de Stopshows. Deze vinden plaats op:
24 september in het DeLaMar theater van 13.30 tot 16.00 uur:
• Gastoptreden van Steven Kazan
• Sprekers: longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, mindsetcoach Maartje Derksen en huisarts Stefan van Rooijen
30 september in Planetarium Artis van 19.00 tot 21.30 uur:
• Gastoptreden van Victor Mids
• Sprekers: longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, mindsetcoach Maartje Derksen en huisarts Stefan van Rooijen
Een kaartje voor een van de Stopshows kost 32 euro en is inclusief welkomstdrankje en goodiebag. Kaartjes zijn te verkrijgen via stoptober.nl.

Stoptoberhuis

In de eerste week van Stoptober (van 30 september t/m 4 oktober 2022) sluiten 25 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om samen te stoppen met roken. Het Stoptoberhuis biedt mensen die graag willen stoppen met roken op deze manier extra ondersteuning. De deelnemers krijgen deskundige hulp en coaching bij het stoppen met roken en hebben natuurlijk steun aan elkaar.
Is dit iets voor jou? Je kunt je vanaf 1 augustus 2022 opgeven via Stoptoberhuis.nl.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Vaginale schimmel of bacteriële infectie? Tes...
close

Next

Wratten? Zo kun je ze zelf verwijderen!